Askøy kommune har etablert plasser på Kleppestø sykehjem til folk som er så syke av koronavirus at de trenger helsehjelp, men som ikke trenger intensivbehandling på Haukeland.

Nå har kommunen bestilt 26 nye senger, som er ventet å komme i slutten av april.

– Har smittevernutstyr

– Vi er i dialog med Haraldsplass sykehus om ytterligere 20 senger, som vi skal få overta når de skal skifte ut sine. Av annet smittevernutstyr har vi en god del utstyr som munnbind, hansker og frakker/drakter, slik at vi er sikret forsvarlig håndtering av smitte en tid fremover, sier helse- og omsorgssjef Anne-Kjersti Drange i en pressemelding.

En koronasyk askøyværing døde på Kleppestø sykehjem mandag. Personen var ikke beboer ved sykehjemmet, men var innlagt der for smertelindring og oppfølgende behandling etter å ha blitt utskrevet fra Haukeland.

– At vi hadde vårt første dødsfall på Askøy som følge av Covid-19 denne uken er trist. Personen har vært isolert fra de andre beboerne vi har på sykehjemmet, sier Drange.

Vurderer andre bygg

Koronapasienter skal være på en egen, adskilt avdeling på sykehjemmet. Dersom det kommer så mange pasienter at det blir fullt, vil kommunen ta i bruk andre bygg i området. Også der vil koronapasienter være isolert fra andre beboere.

– Blant annet ligger det i vår plan å ta i bruk nye lokaler som for eksempel nyoppusset del i gamle Kleppestø omsorgsbolig og lokaler i Myranetunet. Dette vil gi en økning på totalt 68 ekstra sengeplasser, sier hun.

Det skal være 23 personer på Askøy som har fått påvist koronasmitte. Kommunen opplyser at det ikke er påvist nye smittetilfeller siste døgn. I går testet de 11 personer, svarene på disse prøvene er ikke kommet ennå.