Slik vil de utvide Biologen. Eierne er avhengige av én ting for å få lov

Eiendomskongen som kjøpte Biologen på Herdla har store planer for oppgraderinger og utvidelse av det ærverdige gjestehuset.

Biologen ble solgt for 13 millioner kroner i vår. Nå søker de nye eierne om å oppgradere gjestehuset, og utvide kapasiteten.
  • Tom-Stian Karlsen
Publisert:

I august ble det kjent at det var eiendomsinvestoren Keerthivarman Rasamanickam (58) fra Flaktveit som punget ut 13 millioner kroner for Biologen på Herdla.

Thomas Rasmussen, som er daglig leder for flere av selskapene til Rasamanickam, har tidligere uttalt at de ønsker å oppgradere bygningene og utvide kapasiteten.

Han bekrefter at de nå har engasjert JMN plan og arkitektur AS for å søke kommunen om dispensasjon og rammetillatelse for et tilbygg til Biologen.

– Vi ønsker å utvikle eiendommen og skape noe bra på Herdla, men foreløpig er det vanskelig å kommentere så mye om saken siden vi ikke vet hva vi eventuelt får godkjent av kommunen, sier Rasmussen.

Slik ser de nye eierne for seg at tilbygget og den nye fasaden til Biologen Herdla skal se ut.

21 nye hotellrom

Det som er klart er at de nye eierne søker om å gjennomføre betydelige oppgraderinger av bygningene. De foreløpige planene tilrettelegger for et nytt tilbygg med inntil 21 nye hotellrom, nødvendige fellesarealer, samt fornying av restauranten. Rent visuelt vil tiltaket innebære et nytt tilbygg på bygningens nordlige fasade, samt en heving av taket.

I søknadspapirene står det at tilbygget vil skille seg ut arkitektonisk fra de eksisterende bygningene, og gi et mer moderne uttrykk. Et flatt tak vil også åpne for takterrasse, slik at takarealet kan utnyttes. Hevingen av taket skal skape tilstrekkelig høyde for ni ekstra hotellrom på loftet.

– Det er fortsatt mange elementer som må på plass, før vi vet hva vi kan få til. Vi er i en dialog og prosess med kommunen både administrativt og politisk, sier Rasmussen.

Et nytt tilbygg skal blant annet sørge for heis og konferanserom i 1. etasje av bygget.

Krever dispensasjon

Ifølge eierne vil tiltaket medføre at driften av hotell og restaurant i langt større grad enn tidligere har mulighet til å gå med overskudd. Satsingen skal ikke bare sikre videre drift, men også gjøre området bedre rustet til å fungere som et turistsenter.

Siden tiltaket innebærer at de tar i bruk et område som i utgangspunktet skal fremstå som et naturlig areal, kreves det dispensasjon for å få gjennomført oppgraderingen.

Plan- og bygningssjef Knut Natlandsmyr, bekrefter at kommunen har mottatt søknad om dispensasjon og rammetillatelse for et tilbygg og oppgradering av Biologen.

– Søknaden er nylig mottatt, men foreløpig er den ikke behandlet. Siden dette er en dispensasjonssøknad er det mulig at saken må behandles politisk, sier Natlandsmyr.

Publisert:
  1. Hotell
  2. Restaurant
  3. Næringsliv

Mest lest akkurat nå

  1. Dette popper opp over alt. To ulike aktører ønsker å etablere tilbudet på Askøy

  2. Christian sprang i 24 timar

  3. Vannledningsbruddet er utbedret

  4. Suverene Sørli knuste konkurrentene - igjen

  5. Frp-veteranen gir seg i politikken

  6. Endå ein båt funnen. Politiet åtvarar mot båttjuvar