Fredag kveld mottok Unni Solfrid Kvernøy og Roald Bekkenes Det Kongelige selskap for Norges vel-medaljen. En medalje for å synliggjøre og hedre deres innsats i arbeidslivet.

Det var arbeidsgiverne Kjell Pedersen og Waldemar Frønsdal som søkte om medaljen til de to. Pedersen var med på å starte opp Kleppestø senter i sin tid. Frønsdal er nå daglig leder for Kleppestø senter.

– Disse kan man stole på 100 prosent. De har jobbet og stått på og vært fortrolige medarbeidere i alle år. De har gjort en kanonjobb. De har vært unike for Kleppestø senter, sier Pedersen.

– Kom overraskende på

Både Unni og Roald ble svært overrasket da de mottok medaljen.

– Dette var veldig overraskende. Jeg har hatt en god arbeidsgiver, og jeg har trivdes hver dag når jeg har gått på jobb. Det var rart når det var over, for det har vært veldig kjekt, sier Unni.

Også Roald kunne skryte av arbeidsplassen sin.

– Jeg har likt meg svært godt. Det har vært gode kolleger og gode arbeidsgivere. En god arbeidsplass, rett og slett. Dette kom svært overraskende på, sier Roald.

Daglig leder på Kleppestø sentert Waldemar Frønsdal, Kjell Pedersen, som startet opp Kleppestø senter, sammen med Jan Ingve Grønnevik delte ut medaljene til Unni Solfrid Kvernøy og Roald Bekkenes fredag kveld. Foto: Hilde Olsen Aalvik

– Imponerer stadig

Unni startet som rengjøringshjelp i dagligvarebutikken på, det som den gang var Kleppestø Torg, i 1976.

– Etterhvert gikk hun over til å jobbe i butikken med alt mulig. Hun fikk ansvar for oppgjøret og ble etterhvert også sekretær. Hun har nesten aldri vært borte fra jobb. Det må nok ha vært når hun skulle føde, ellers møtte hun alltid opp. Om hun var syk kom hun på jobb, det var ikke et alternativ å bli hjemme, sier Pedersen.

Hun sluttet i jobben ved Kleppestø senter i 2019.

– Like etter hun hadde sluttet hos meg ringte hun meg og fortalte at hun hadde fått jobb i en barnehage. Hun imponerer stadig, sier Pedersen.

– En særdeles dyktig fagmann

Roald startet som vaktmester ved Kleppestø Torg i 1985. Også han ble værende til 2019.

– Vi ringer ham fortsatt stadig vekk, til tross for at han har gått av med pensjon. Han kjenner hver krik og krok på senteret, sier Frønsdal.

Han forteller at Roald har behandlet senteret som om det var sitt eget.

– På et kjøpesenter er det vanskelig å gjøre alle til lags, men Roar kommer overens med alle. Han er født til å jobbe på et kjøpesenter. Det er ikke et menneske som har et vondt ord å si om ham. Han er også en særdeles dyktig fagmann, sier Frønsdal.