Derfor måtte hele Askøy stå i kø i mange timer

Vegvesenet beklager, men sier sikkerheten må komme først.

Slik så det ut ved innkjøringen til Stongafjellstunnelen like før klokken 11.30 fredag. Det går fortsatt tregt i trafikken fredag ettermiddag.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

Østgående løp av Lyderhorntunnelen må holdes midlertidig stengt. Under en test torsdag kveld/natt til fredag ble det avdekket en alvorlig feil ved ventilasjonsviftene, melder Statens vegvesen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Les også

– Stengingen var akutt og ikke planlagt

Stengt umiddelbart

Statens vegvesen besluttet øyeblikkelig å ta ned alle viftene. Dermed ble tunnelen stengt med umiddelbar virkning.

– Først når vi har fått på plass midlertidig system som ivaretar sikkerheten ved branntilløp kan tunnelen gjenåpnes, forteller prosjektleder Kathrine Løno Lahlum i Statens vegvesen.

Les også

DIREKTE: – Hold deg hjemme hvis du ikke må kjøre

Redusert fremkommelighet

Trolig blir tunnelen åpnet i løpet av kommende helg. Lørdag vil tunnelen være åpen mellom klokken 08.00 og 10.00. Om arbeidene ikke blir ferdig i løpet av helgen, vil det bli åpnet for morgentrafikken mandag, mellom klokken 0630 og 0900.

Prosjektlederen var aldri i tvil om at det var nødvendig å stenge tunnelen, selv om det har medført mye køer for trafikantene.

– Sikkerheten går først. Vi kan ikke leve med en situasjon der det kan oppstå en alvorlig ulykke, slår Lahlum fast.

Les også

Buss kjørte inn i varebil - person kjørt til Haukeland

Beklager ulempene

Hun beklager ulempene dette har medført for trafikantene, men understreker at det skal være trygt å kjøre gjennom Lyderhorntunnelen.

For en drøy uke siden falt en vifte ned i kjørebanen i den samme tunnelen. En bil ble delvis truffet av viften, men heldigvis ble ingen alvorlig skadet i hendelsen. Årsaken til at viften falt ned var materialtretthet i selve viften.

Begge tunnelløpene gjennom Lyderhorn er under rehabilitering. I vestgående løp er alle viftene skiftet. Tilsvarende arbeid skal påbegynnes i det østgående løpet om kort tid.

Publisert: