Østgående løp av Lyderhorntunnelen må holdes midlertidig stengt. Under en test torsdag kveld/natt til fredag ble det avdekket en alvorlig feil ved ventilasjonsviftene, melder Statens vegvesen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Stengt umiddelbart

Statens vegvesen besluttet øyeblikkelig å ta ned alle viftene. Dermed ble tunnelen stengt med umiddelbar virkning.

– Først når vi har fått på plass midlertidig system som ivaretar sikkerheten ved branntilløp kan tunnelen gjenåpnes, forteller prosjektleder Kathrine Løno Lahlum i Statens vegvesen.

Redusert fremkommelighet

Trolig blir tunnelen åpnet i løpet av kommende helg. Lørdag vil tunnelen være åpen mellom klokken 08.00 og 10.00. Om arbeidene ikke blir ferdig i løpet av helgen, vil det bli åpnet for morgentrafikken mandag, mellom klokken 0630 og 0900.

Prosjektlederen var aldri i tvil om at det var nødvendig å stenge tunnelen, selv om det har medført mye køer for trafikantene.

– Sikkerheten går først. Vi kan ikke leve med en situasjon der det kan oppstå en alvorlig ulykke, slår Lahlum fast.

Beklager ulempene

Hun beklager ulempene dette har medført for trafikantene, men understreker at det skal være trygt å kjøre gjennom Lyderhorntunnelen.

For en drøy uke siden falt en vifte ned i kjørebanen i den samme tunnelen. En bil ble delvis truffet av viften, men heldigvis ble ingen alvorlig skadet i hendelsen. Årsaken til at viften falt ned var materialtretthet i selve viften.

Begge tunnelløpene gjennom Lyderhorn er under rehabilitering. I vestgående løp er alle viftene skiftet. Tilsvarende arbeid skal påbegynnes i det østgående løpet om kort tid.