Journalist i Askøyværingen, Christine Fagerbakke, kjørte forbi et veltet tre som lå delvis ut i veibanen like ved Spz bil på Juvikflaten like før 20.00 onsdag kveld.

Ifølge henne ligger treet delvis uti veibanen på fylkesveien.

Vest politidistrikt skriver klokken 2055 at de så langt onsdag har fått melding om 35 nedblåste trær og andre naturskader i Bergen, Nordhordaland, Fjell, Askøy og på Os.

Alt mannskap ute

Trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen, Kjetil Larsen, kan opplyse rundt 21.00 har vært en enorm mengde med trær som har falt over veiene i Hordaland. De får også en rekke meldinger fra Askøy.

– Vi har hatt en del trær som har falt over veiene ulike steder på Askøy. Jeg har ikke helt oversikt over alle stedene, men det har blant annet vært på Juvikflaten, sier han.

Klokken 22 forteller Larsen at det renner inn meldinger om trær i veibanen. Han ber folk være tålmodig.

– Vi har alt tilgjengelig mannskap ute, men det er begrenset hva vi klarer å få unna. Man kan risikere at trærne blir liggende mange timer etter at vi har fått inn melding.

Dette var noe meteorologen advarte om allerede tidligere i uken.

Her er det et tre som sperrer innkjørselen til skolen i Hetlevik. Foto: Monica Johansen

Vei var sperret i Hetlevik

Monica Johansen kan fortelle at det vinden merkes svært godt i Hetlevik onsdag kveld. Hun har sendt et bilde av et veltet tre som som sperrer innkjørselen til Hetlevik skole. Johansen opplyser at det også er en lyktestolpe som er veltet på Vikane, helt ute i Hetlevik.

Her blir trærne fjernet fra veibanen i Hetlevik Foto: Remi Eilertsen

Johansen melder videre at hun har sett et veltet tre i svingen ved Kulturfabrikken.

– Det er voldsomme vindkast ute nå. Jeg falt i bakken når jeg sto ute, sier hun.

Klokken 22.10 skriver Johansen i en epost til Askøyværingen at trærne er fjernet.

– Ørjan Kristoffersen, Tony Andrè Remes og Remi Eilersten tok saken i egne hender og fjernet trærne som lå i veien i Hetlevik, skriver hun.

Kraftig vind over Askøybrua

AV har fått tips fra lesere om at vinden kjennes godt når man kjører over Askøybrua.

Dette er noe trafikkoperatør Larsen kan bekrefte.

– Det river og røsker godt. Hvis jeg hadde hatt en bil med tilhenger ville jeg ikke kjørt over Askøybrua nå, men det er tvilsomt at den blir stengt. Broen ligger gunstig til med tanke på vindretningen, sier han.

Strømstans

Det er meldt om strømbrudd en rekke steder i Bergensregionen på grunn av uværet. Ifølge Norgesnett som har ansvaret for strømnettet på Askøy var det klokken 23.00 kun registrert strømbrudd på Vikane i Hetlevik, dette er altså i området hvor Johansen kunne melde om en lyktestolpe som var veltet.

Det er ventet kraftig vind på Askøy hele onsdag kveld. Vindkastene kan på det verste komme opp i 25–35 meter per sekund.

I natt skal vinden roe seg ned, men det vil være godt med vind også torsdag morgen, ifølge Vestnytt.