– Båten ble meldt stjålet fra Sotra og vi mistenker at båten har blitt ført av en ruset fører, sier politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy ved Askøy lensmannskontor.

Askøyfolk på tur

Det var lørdag kveld klokken 20.57 at politiet fikk inn melding om at en båt var stjålet på Sotra. Båten, en blå og hvit Viksund 635, ble først observert ved Sotrabroen og deretter videre inn til Kleppestø.

– Ifølge politiloggen var det fire personer i båten, alle fra Askøy. Da politiet kom til stedet forklarte de at de hadde vært på Tysnesfest, og de kjente ikke til at båten var stjålet, forteller Heggøy og legger til:

– Politiet har en hovedmistenkt som skal ha benyttet seg av båten uten tillatelse fra eier, og for føring av båt med promille. Mannen ble tatt med for blodprøvetaking etter mistanke om promille, sier politioverbetjenten.

En person siktet i saken

Mannen i 50-årene er siktet i saken, resten av gjengen ble dimittert av politiet på stedet.

– Den siktede risikerer straff for å ha ført båt i ruset tilstand. Båten er blitt overført til eieren på Sotra. Vi mistenker sterkt ruskjøring her, men vi avventer svar på blodprøven, sier Heggøy.