Askøygjeng reiste til Tysnesfest i stjålet båt

Da de kom hjem igjen ble de tatt hånd om av politiet på Kleppestø kai.

En person ble i helgen siktet etter å ha ført en stjålet båt i ruset tilstand fra Tysnesfest og til Askøy.
Publisert:
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Båten ble meldt stjålet fra Sotra og vi mistenker at båten har blitt ført av en ruset fører, sier politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy ved Askøy lensmannskontor.

Askøyfolk på tur

Det var lørdag kveld klokken 20.57 at politiet fikk inn melding om at en båt var stjålet på Sotra. Båten, en blå og hvit Viksund 635, ble først observert ved Sotrabroen og deretter videre inn til Kleppestø.

– Ifølge politiloggen var det fire personer i båten, alle fra Askøy. Da politiet kom til stedet forklarte de at de hadde vært på Tysnesfest, og de kjente ikke til at båten var stjålet, forteller Heggøy og legger til:

– Politiet har en hovedmistenkt som skal ha benyttet seg av båten uten tillatelse fra eier, og for føring av båt med promille. Mannen ble tatt med for blodprøvetaking etter mistanke om promille, sier politioverbetjenten.

Les også

Tyveri fra båtverksted i Bakarvågen

Les også

Fant båt med avklippede ledninger

En person siktet i saken

Mannen i 50-årene er siktet i saken, resten av gjengen ble dimittert av politiet på stedet.

– Den siktede risikerer straff for å ha ført båt i ruset tilstand. Båten er blitt overført til eieren på Sotra. Vi mistenker sterkt ruskjøring her, men vi avventer svar på blodprøven, sier Heggøy.

Publisert: