Se sakslisten til kommunestyrmøtet nederst i artikkelen.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang igjen, kommer det fra ordfører Terje Mathiassen (Ap).

Selv om høstens første kommunestyremøte kommer relativt sent, minner ordføreren om at det allerede er blitt avholdt møter i samtlige politiske utvalg og i formannskapet.

– Vi ligger ikke på latsiden, forsikrer Mathiassen.

«Fjern eiendomsskatten»

Det er over tre måneder siden forrige kommunestyremøte. Dermed er det en relativt lang saksliste som skal gjennomgås torsdag.

Blant sakene som skal opp er innbyggerforslaget om å fjerne eiendomsskatten – et forslag som fikk stor oppmerksomhet i forbindelse med flere av kommunestyremøtene i vår.

Forslaget er enkelt: «Fjern eiendomsskatten på Askøy».

«Kommunestyret plikter selv å ta stilling til forslaget.», står det i det aktuelle saksdokumentet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rådmann i Askøy kommune, Eystein Venneslan. Foto: Christine Fagerbakke (arkivfoto)

– Uheldig formulering

Ut ifra det kan det virke som at kommunestyret på torsdag skal stemme for eller mot fjerning av eiendomsskatten. Men slik trenger det ikke å være, ifølge rådmann Eystein Venneslan.

– Formuleringen er nok litt uheldig og kan lett misforstås. Det står bedre forklart lenger nede i saksdokumentet, sier Venneslan, og viser til der det står følgende:

«Forslaget forelegges kommunestyret til vurdering.»

Spørsmålet om eiendomsskatten på Askøy skal fjernes eller ikke trenger altså ikke å bli avgjort på torsdag, men kommunestyret må igangsette en prosess der de tar stilling til forslaget.

– Opp til kommunestyret

Også Terje Mathiassen er klar i talen rundt hva som gjelder når det kommer til behandlingen av innbyggerforslaget.

– Det er kommunestyret som gir sin tilslutning, avvisning eller tar eventuelle andre beslutninger til den videre saksgangen, sier ordføreren.

Han legger til at det ikke er utenkelig at det vil komme ulike forslag til hva som skal skje fra de forskjellige gruppelederne når saken kommer opp på torsdag.

– Med fare for å gjenta meg selv; det er opp til kommunestyret å avgjøre hvordan innbyggerforslaget og saken skal håndteres. Denne saken kan også kobles til andre saker, som for eksempel budsjettbehandlingen i desember, sier Mathiassen.

Kommunestyremøtet starter torsdag klokken 17:15, og det er satt av fem timer til møtet. Askøyværingen er på plass i salen for å dekke møtet.