Michal Pedersen (5 1/2) stråler forsiktig. I hendene holder han et mykt koselam med blå buff.

Den har han akkurat fått til odel og eie fra ortopediingeniør Maria Bohnstedt, og femåringen grubler litt på om det skal være en gutte- eller jentelam.

– Jeg har ikke bestemt meg enda, slår han fast.

Samler koder: Aud Høstaker Olsen (foran) startet aksjonen for å samle inn koder fra Lambi-produkter. Det for å samle kosedyr som kan gis videre til barn som trenger en liten oppmuntring i hverdagen. Her flankert av medhjelperne Katryn Fowles (til venstre) og Petter Christensen. Foto: Anne Jo Lexander

– Alle må på do

Lammet kommer egentlig fra Lambi, som de deler ut til folk som samler opp mange nok koder fra Lambis produkter.

– Alle må jo gå på do, konstaterer Kathryn Fowles.

Og på dorullpakken finner du en kode til Lambi Soft Club. De aller fleste kaster emballasjen uten å ta vare på denne koden.

– Jeg tror ikke folk vet om koden, jeg selv ante ingenting om dette før denne aksjonen kom i stand, skyter Petter Christensen inn.

Han er daglig leder av Drevelin Ortopedi. Det er her initiativtaker Aud Høstaker Olsen deler ut Lambi-lam til barn med beinskader og beinsykdommer.

Og siden Høstaker Olsen startet aksjonen i februar, har de samlet inn nærmere 200 lam. Målet er å klare 1000 innen året er omme.

– Gi oss koden din

– Du trenger ikke å gjøre noe, bare send oss koden din hvis du ikke skal bruke den likevel, kommer det fra Fowles.

Selv er hun så engasjert at hun har troppet opp i kassa i Rema 1000-butikken i Holmedalen med saks for å spørre handlende om hun kan klippe ut koden deres.

– Jeg brenner for å gi tilbake til lokalsamfunnet, og gjør alt for spesielt barn, forklarer Fowles.

Mens Høstaker Olsen står bak aksjonen, jobber Fowles inn mot det store nettverket sitt for å spre budskapet.

– Alle naboene mine vet om dette og gir meg kodene sine. Rune Vindenes i Rema 1000-butikken har vært veldig supportiv, og mine «sisters» (zumba-damene som Fowles instruerer) har bidratt. Alt monner, forteller Fowles.

For interesserte som ønsker å bidra, finner du mer informasjon på Facebook-gruppen Terapi Lam (helping children).

Følg oss på Facebook!

Bææ: Myke lam blir gitt videre til barn ved Drevlin Ortopedi, et senter som spesialiserer seg på beinsykdommer. Foto: Anne Jo Lexander