Onsdag morgen hadde Kommunal kriseledelse møte. Der ble det besluttet å oppheve restriksjonene som har vært på bruk av drikkevann gjennom sommerens vannkrise for abonnenter på kommunalt nett. Det melder Askøy kommune.

Begrunnelsen for beslutningen er at:

  • Årstiden, sammen med betydelig nedbør den siste tiden, gjør at man har kontroll på situasjonen i vannforsyningen.

  • Den økte innsatsen knyttet til lekkasjesøk og utbedring har hatt betydelig effekt.

  • Det er tilfredsstillende fremdrift på etablering av overføringsledning fra Askevatnet til Ingersvannet, noe som gir en trygghet i vannforsyningen på tross av eventuelle kommende tørre perioder.

– Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at det kan bli innført restriksjoner igjen dersom det er behov for dette, melder Askøy kommune på sine nettsider.

Ifølge kommunen kan dette bli aktuelt dersom det mot formodning skulle bli problemer med oppstarten av overføringsledningen fra Askevatn til Ingersvann. Oppstart er forventet i månedsskiftet mellom oktober og november.

Vannstanden i Ingersvatnet skal nå ligge på 2,81 meter under overløp. Tilsammenligning var vannstanden 5,40 meter under overløp tidligere i sommer.

– Det nye prosjektet har høy fokus hos oss, og vannmengdene i magasinene tilsier at det er god nok overlapping frem til ledningen er klar, melder varaordfører, Bård Espelid.

– Dette er avslutningen på krisen vi hadde i sommer, sier han avslutningsvis.