Slik var køkaoset

Lyderhornstunnelen er stengt frem til mandag og all trafikk fra Sotra og Askøy mot sentrum må gjennom Loddefjord.

Køen sto fra Stongafjelltunnelen i 18-tiden fredag kveld.

18.30: Tidligere sto køen fra Juvik, men nå nå meldes det at køene står «bare» fra Stongafjelltunnelen.

17.23: Køene har lettet seg i Kleppestø, men ifølge Statens vegvesen vil det fortsatt være køer utover kvelden mot Bergen.

15.46: Brannvesenet melder at det bare var en sak om skademelding og at det ikke skal påvirke trafikken noe mer.

15.41: 110-sentralen melder på Twitter at det har vært et trafikkuhell i Olsviktunnelen. Brannvesenet er på vei for å kontrollere. Veitrafikksentralen melder at de ikke har fått inn melding om det, men sier samtidig at det er flyt i trafikken mellom Askøybrua og Storavatnet.

15.19: Køen står nesten bom stille fra Kleppestø senter i retning Bergen.

Kø i retning Bergen.

13.55: Trafikkbilde er mye det samme som for en time siden. Lensmann Odd Dale mener nå at folk må vurdere om det beste er å holde seg hjemme. – Det er ikke noe poeng å kjøre bil hvis man absolutt ikke må ut i trafikken. Det blir litt mindre for alle. Folk må være forberedt på at det tar tid, sier han.

12.50: Trafikken flyter nå mye bedre rundt på Askøy, men det går fremdeles svært tregt over Askøybrua. I Kleppestø sentrum kan det se ut som køene starter i Holmedalen. Køen står fremdeles gjennom Stongafjellstunnelen.

11.35: Køen skal løsne noe over Sotrabrua, men VTS varsler om fremdeles lange køer på Askøy. Ifølge vårt køkart skal det enda være stopp på Juvikflaten.

11.15: En tipser forteller om oljesøl i det høyre feltet gjennom hele Bakarvågen. Brannvesenet skal være varslet. - Vi har fått melding om oljesøl fra Florvåg til Erdal. En entreprenør er på vei utover for å sjekke og gjøre eventuelle tiltak, bekrefter Tore Tysse, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen.

Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel
Slik så det ut like ved før rundkjøringen mot Strusshamn og Follese klokken 11.00

11.04: Ifølge vårt interaktive kart strekker køen seg fremdeles forbi Juvikflaten. Vi holder dere oppdatert på situasjonen utover dagen. (klikk på lenke i tekst for siste oppdatering. Mørk rødt betyr rett og slett, bom stopp.)

10.35: En kollisjon mellom en varebil og en buss i krysset mellom Ravnangervegen og Kleppevegen har skapt store trafikale problemer. Politiet er på stedet.

09.50: Trafikkoperatør Heidi Hauge Rasmussen opplyser at hun nettopp har fått høre at køene står helt til Juvikflaten for dem som kommer kjørende fra nord på Askøy. – Det vil fortsatt ta lang tid før det er OK. Jeg ser det går fryktelig tregt ut fra Stongafjellstunnelen. Samtidig er det litt mindre biler ned fra Olsvik nå og etter Loddefjord glir trafikken fint, sier hun.

09.10: Det er ingen tegn til bedring i Kleppestø sentrum. Bilene står fremdeles tett når vi ser på trafikken ved rådhuset opp mot Holmedalen. Du kan følge trafikksituasjonen i vårt trafikkart.

Ved Frank Mohn på Florvåg rundt 08.30 fredag.

09.05: Vi har fått et spørsmål fra en leser hvorfor de ikke åpner et felt i det andre løpet i Lyderhornstunnellen. Vedkommende spør seg om det er krysningsmuligheter. Trafikkoperatør Tore Tysse forteller at dette ikke er noe han har et godt svar på, og at det er et spørsmål som rettes til byggherren.

08:50: Veitrafikksentralen opplyser til AV at de har vurdert manuell dirigering, men konklusjonen er at det vil ha liten innvirkning på køene totalt sett.

08:45: Det er lange køer ennå. Det er rundkjøringen ved Olsvik som skaper mye problemer. Etter der går trafikken mye bedre. – Køene kommer til å vedvare utover formiddagen, sier trafikkoperatør ved veitrafikksentralen, Tore Tysse.

På Juvikflaten flyter trafikken på ca. 20 meter per fem minutt. Lenger sør, forteller lesere om en køtid på nærmere en time fra Storeklubben til broen.

08:50: Veitrafikksentralen opplyser til AV at de har vurdert manuell dirigering, men konklusjonen er at det vil ha liten innvirkning på køene totalt sett.

08:45: Det er lange køer ennå. Det er rundkjøringen ved Olsvik som skaper mye problemer. Etter der går trafikken mye bedre. – Køene kommer til å vedvare utover formiddagen, sier trafikkoperatør ved veitrafikksentralen, Tore Tysse.

08:35: Like før halv ni startet køen fra Erdal-siden like etter Kiwien i Florvåg.

08.05: En leser har nå brukt 50 minutt fra rundkjøringen ved Storeklubben til de første brostolpene.

07.35: Køtiden fra Stongafjellstunnelen til midten av Askøybrua er nå over 40 minutter.

07.20: Køen står forbi Vegtrafikksentralens kamera i Stongafjellstunnelen.

06.40: Det er kø på alle innfartsveier mot Storavatnet og Loddefjord i Bergen vest.

Køer like ved Energigården på Kleppestø

Allerede klokken halv syv sto det kubb på alle infartsveier i Bergen vest. Grunnen er at Lyderhornstunnelen ikke åpnet etter vedlikeholdet i natt.

– Stengingen påvirker all trafikken, spesielt ved Storavatnet når alle må flette inn i det høyre feltet, sier Tore Tysse, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen.

– Køene vil fortsette utover formiddagen, til tross for at det er høstferie, legger han til.

Trafikkdirigering

Politiet vurderte på et stadium å dirigere trafikken ved rundkjøringen opp mot Loddefjord og broen over Rv. 555.

– De kom frem til at det ikke var noe poeng, så foreløpig vil ikke politiet dirigere trafikken, bekrefter Heidi Hauge Rasmussen, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen.

Sentralen har foreløpig ikke fått noe meldinger, utenom at det går sakte.

– Det er mange kilometer med kø nå, så om du kan utsette reisen ville jeg gjort det, fortsetter Hauge Rasmussen.

Køene strekker seg langt inn på Askøy.

Inspeksjon i natt

Grunnen er at det har vært inspeksjon på viftene i tunnelen i natt, hvor det har blitt funnet problemer med flere av viftene.

– Av sikkerhetsgrunner blir nå alle viftene demontert og det blir satt opp nye. Dette er for å være på den sikre siden, bekrefter Tysse.

Og til alle hissige trafikanter i køen har han én oppfordring:

– Ikke snik.

– Ingen liker køkjøring og sniking fremprovoserer sindige folk. Det er bare å ta tiden til hjelp, fortsetter han.

Det er foreløpig ukjent når tunnelen åpner igjen.

AV kommer tilbake med mer.

Publisert: