Fredag ble det kjent at bakterien E-Coli var funnet i høydebassenget på Øvre Kleppe.

Fredag ettermiddag bekrefter Haukeland universitetssjukehus at bakterien Campylobacter er påvist hos pasienter fra kommunen. I en pressemelding skriver de at 26 pasienter fra Askøy vært innlagt siste døgnet, 10 barn i alderen 3 måneder til 10 år og 16 voksne i ulik alder.

– Analysene fra flere av de som har vært innlagt på Haukeland viser at de har bakterien Campylobakter i avføringen. Dette er den vanligst rapporterte bakterien som gir mage – og tarminfeksjon hos voksne og barn, og forekommer i flere tusen tilfeller i Norge hvert år, sier konstituert seksjonsoverlege ved Infeksjonsmedisinsk seksjon på Haukeland universitetssjukehus, Trond Bruun.

Tok nye vannprøver fredag

Leder for vann og avløp Anton Bøe avviser at det er funnet campylobacter i prøvene av drikkevannet, men han utelukker ikke at det kan komme frem i prøven som blir klar i neste uke.

VA-sjef Anton Bøe forteller at det ikke er gjort funn av bakterien campylobacter i drikkevannet. Foto: Christine Fagerbakke

– Det er ikke funnet campylobacter i analysene vi har fått svar på, men funnet av E-coli kan være en indikator på at det er noe mer. Det kan godt hende at de finner det i drikkevannet, sier han.

Leder for miljørettet helsevern i Askøy kommune, Bengt Åge Sørby, forteller at det fredag ble innhentet vannprøver fra abonnementer på Øvre Kleppe, høydebassenget i området og Kleppe skole spesifikt for Campobylacter.