Se flere bilder og video lenger ned i saken.

Det sier Stig Morgan Yri (50). Klokken har bikket 10, og Yri har vært ute en times tid med brøyteskjæret allerede. Natten i forveien var han ute til klokken seks, det ble altså kun noen timer med søvn før han startet med en ny runde.

– Jeg har aldri jobbet så mye som denne vinteren. Heldigvis er vi to som deler på kjøringen. Det er meg og en kollega i malerfirmaet, sier Yri.

Den travle 50-åringen driver også Yrimaleren. Han har fire ansatte, og selskapet har mye jobb for næringslivet. Mange av oppdragene er på kjøpesentre som Bergen Storsenter, Horisont og Vestkanten.

– Jeg kunne ikke jobbet så mye med brøyting og vintervedlikehold hvis jeg ikke hadde hatt så flinke ansatte. De er selvgående, og jeg kan være vekke i perioder, sier han.

Får twist og sjokolade

Denne formiddagen blir Askøyværingen først med på tur til Florvågøen. Her er det et sameie som har inngått avtale med Yri. Etterpå skal han til Strusshamn kirke. De ønsker å få brøytet parkeringsplassene rundt kirken.

Yri har hatt avtale med kommunen siden 2014, og har en fast rode på Øvre Kleppe og Juvikfeltet som han har ansvar for. Han skryter av samarbeidet med kommunen som han beskriver som veldig positivt.

I tillegg kommer en rekke private oppdrag, både for næringsliv og ulike sameier.

– Hvordan blir du tatt imot av folk?

– Det er alltid noen som klager, men de fleste skjønner hva det går i. Stort sett er det veldig positivt, og mange er veldig takknemlige. Jeg har noen kunder i Kjebergsveien som ga meg Twist-pose sist, og det hender jeg også får sjokolade av andre, humrer han.

Stig Morgan Yri er her på Florvågøen, etter å ha gjort ferdig et oppdrag for et sameie i området. Foto: Jan Erik Storebø

– Blir du ikke sliten av å jobbe så mye?

– Det er klart det kan bli mye. Samtidig synes jeg det er gøy å drive med måking. Jeg koser meg med det. Hvis ikke ville jeg ikke holdt på. Og så må jeg skryte av min kone. Hun er veldig forståelsesfull, og flink til å legge til rette for meg. Hun pleier å gi meg sunne matpakker. Da blir det mindre av den usunne maten når jeg har lange dager med brøyting, svarer han.

Kjøper ekstra bil

Nede ved Strusshamn kirke er det fullpakket med snø på parkeringsplassen når Yri kommer. Han mister ikke motet av den grunn, og tar straks fatt på jobben.

Ifølge Yri handler mye om å ha en god plan for hvordan man skal brøyte før man starter på et oppdrag.

– Jeg ønsker å gjøre en så god jobb som mulig, og strever etter at kundene skal være fornøyde, sier han.

Yri har nylig valgt å investere i enda en bil, noe som betyr at han vil ha to biler i drift om kort tid. Dette gjør han for å bedre kapasiteten, men også for at han skal kunne avlaste bilene han bruker.

Ber folk ta hensyn

Til tross investeringen, vil han ikke ta på seg mange nye oppdrag fremover.

– Jeg får mye forespørsler, men sier jeg nei til mye. Jeg vil ikke ha sure kunder, og ønsker å ha god oppfølging på de jobbene jeg tar, sier han.

Selv om Yri er glad i å brøyte, peker han også på ting som gjør jobben utfordrende.

– Parkeringene til folk gjør det vanskelig for oss å brøyte. Enkelte parkerer i hytt og pine. Folk må bli flinkere til å ta hensyn, sier han.

Også biler i fart kan skape problemer.

– Vi får biler bak i full fart, og de kjører forbi. Det oppstår mange farlige situasjoner på grunn av dette, og det er av og til bare flaks at det går bra, sier Stig Morgan Yri.