Lyderhorntunnelen retning sentrum skulle etter planen åpnes klokken ti, lørdag morgen etter nattens arbeid. Klokken 12.42 meldte Vegtrafikksentralen på Twitter at tunnelen endelig var åpen for fri ferdsel.

– Vi har tekniske problemer som gjør at vi ikke får opp bommene, sier Nina Heggernes, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen.

Flere lesere lurer på hvorfor bommene ikke kan åpnes manuelt og Heggernes er helt klar på at det går på sikkerheten til både de som jobber i tunnelen og bilistene.

Frem til åpningen like etter halv ett var det så og si stillestående trafikk fra Askøy mot rundkjøringen ved Storavatnet og til avkjøringen mot Drotningsvik.

– Vi jobber med saken, men vi kan dessverre ikke si noe eksakt om når vi klarer å åpne tunnelen, fortsetter Heggernes.

Arbeidet som foregår i tunnelen har foregått i lengre tid, og er både planlagt og varslet. Ifølge våre trafikkart løser køen seg opp etter Vestkanten storsenter. Allerede klokken ti var det saktegående trafikk fra både Sotra og Askøy i avkjøringsrampen på RV555 mot Loddefjord.

Tekniske problemer gjør at Vegvesenet ikke får åpnet Lyderhornstunnelen etter nattens arbeid. Foto: Christine Fagerbakke