Vanligvis lever Ann Bolstad fra Hetlevik av å selge turer til Nord-Amerika sammen med ektemannen Christian Bolstad. Men i mars 2020 sa det plutselig stopp. Koronapandemien rammet verden, og reiser fra Norge til USA ble umulig.

– Jeg gikk en stund permittert fordi vi ikke visste hvordan det ville utarte seg. Men jeg orker ikke å gå over lang tid uten å gjøre noe, sier Ann Bolstad.

Les mer i denne saken: Ann er sjef for teststasjonen på Festplassen

Ann Bolstad er nå leder for teststasjonen. Mange timer av dagene blir tilbragt på det lille kontoret på Festplassen. Foto: Hilde Olsen Aalvik (arkiv)

23 bedrifter konkurs

Flere bedrifter opplever tøffe tider på grunn av korona. 23 Askøy-selskaper er tvangsoppløst eller slått konkurs i perioden 1. mars 2020 til 31. mars 2021.

Men konkurs stopper ikke ekteparet som står bak Kjempegøy.no. Nå satser de lokalt og håper at konseptet vil leve videre etter pandemien.

– Vi vet at kundene venter. Alt tyder på at vi kan starte fullt opp igjen etter korona, sier daglig leder Anette Patrice Genius.

Les mer i denne saken: Konkurs stopper ikke Kjempegøy.no. Nå vil de satse lokalt

Daglig leder Anette Patrice Genius har troen på at kjempegøy.no gjenoppstår. Foto: Kaja Distad Carlsen (arkiv)

Det blomstrer på Abbedissen

En som derimot opplever fullt kjør for tiden er blomsterhandler Rolf Sverre Eide som driver Eides stauder på Abbedissen.

– Været hjelper på salget. Folk vil ut å gjøre litt, sier han.

Få gode hagetips i denne saken: Nå er det fullt kjør for Rolf Sverre

Rolf Sverre Eide får ofte besøk av blomsterforhandlere. Her gjør Ole Christian Kjerrgård noen innkjøp for en forhandler på Tysnes. Foto: Jan Erik Storebø (arkiv)

Penger til bedrifter

Askøy har fra før fått en god del millioner kroner som skal gå til bedrifter som sliter under koronapandemien. Nå sper regjeringen på med litt til.

Den siste runden med pengestøtte er spesielt rettet mot serveringssteder og overnattingssteder.

Askøy kommune tildeles 640.000 kroner, og hele summen skal fordeles til bedrifter.

Les mer i denne saken: Kjem med pengar til serveringsstadane

– Jeg håper at pengene fører til at bedrifter kan klare seg, sier distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Thor Brødreskift/Nordiske Mediedager

Få næringsbrevet tilsendt

Har du tips til næringssaker som vil engasjere? Send gjerne en e-post!

Er du interessert i flere nyheter fra næringslivet på Askøy? Hver uke sender Askøyværingen ut et næringsbrev med nyheter fra arbeids- og næringslivet på øyen.

Klikk her for å få nyhetsbrevet rett i innboksen!