Richard August har fått Askøy næringsråd (ANR) sin gründerpris.

– Tusen takk! Jeg er helt shaky. Jeg gleder meg til å komme på jobb og skryte, sa August da han fikk prisen.

30-åringen var treningsinstruktør, men måtte på grunn av ME-sykdom finne seg en ny næringsvei. Da ble han klesdesigner og har bedriften og merket August of Norway.

Penklær

– Jeg lå i sengen i ett år, mens dagene bare forsvant. Dette har vært en redning for meg, det har gitt meg livsgleden tilbake, og tro på at jeg vil bli frisk, sa August da Askøyværingen intervjuet han i 2021.

Bgedriften designer og selger blant annet dresser, frakker, sko og slips. Prisnivået ligger over det folk kjøper på Dressmann, men langt under kjente designerklær.

Gründerprisen ble delt ut på Askøy næringsråd sitt julebord lørdag.

– Jeg er først og fremst veldig takknemlig. Denne prisen så jeg ikke komme. Jeg vet hva jeg er god på og hvor jeg har mine svakheter. Dette motiverer oss til å gå enda hardere ut i 2024, sa prisvinneren, som er del av et team på fire.

– Han er ung og driver med noe så spesielt, det er utrolig gøy. Så er han ekstremt flink, sa Rudi Soltvedt i Askøy næringsråd.

– Kvalitet

Her er juryens begrunnelse:

«Vinneren av årets gründerpris går til en gründer som startet opp i 2020. Gründeren har funnet en nisje hvor det er god etterspørsel i markedet. Gründeren viser stor villighet til å satse, og viser god kompetanse på digitale flater».

Juryens skriver videre:

«Kundenes svært positive tilbakemeldinger bekrefter ikke bare gründerens fokus på kvalitet, men også gründerens evne til å fylle et reelt behov i markedet».

I juryen for prisen satt Sandra Haugland og Rudi Soltvedt fra Askøy næringsråd samt Fana Sparebank, Askøyværingen og ordfører Yngve Fosse.