Heftig uvær ventet å treffe Askøy natt til torsdag

Natt til torsdag er det meldt orkan på Vestlandet. Askøy vil bli mindre berørt, men vinden og regnet vil uansett være kraftig.

Arkivfoto.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det beste er å trekke dynen godt over seg når du legger deg i kveld. Værmeldingen er nemlig ikke særlig trivelig, ifølge vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Martin Granerød.

– Det skyldes et lavtrykk som akkurat nå ligger på Island. Dette har med seg en kraftig front som vil merkes veldig godt på Vestlandet. Uværet vil merkes best i Sogn og på Sunnmøre, mens i Hordaland blir det liten storm langs kysten, sier han.

Les også

Vil ha din vurdering av jordskjelvet

Les også

– Det ristet godt i hele huset

– Fjern løse gjenstander

Granerød opplyser at det på Askøy kan komme vindkast på mellom 20 og 25 m/s.

– Det kommer til å bli bra med vind på Askøy, så hvis du har noen løse gjenstander bør de festes eller fjernes, sier han.

Et kjapt søk på yr.no sin nettsider viser at steder som Herdla, Hanøy og Ramsøy er blant de stedene på Askøy hvor det blir mest vind. Alle disse stedene er det varslet en vindstyrke på mer enn 20 m/s.

Utover den sterke vinden vil det også regne betydelig. Ifølge meteorologen vil det komme så mye som 30 mm med nedbør i løpet av seks timer etter midnatt.

– Det kommer til å regne veldig intenst før det går over til regnbyger på morgenen, sier han.

Publisert: