SE VIDEO: Her er Askøys beste avislesere

Klasse 7A på Tveit skole ble svært overrasket da de fikk vite at de tok seieren i årets «Vis med avis».

Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nylig ble klassen tildelt diplom og 1500 kroner i premie. På spørsmål om hva pengene skal brukes til var klassen ganske samstemte.

– Storbelønning! Var den klare meldingen fra elevene.

Elev i klasse 7A, Frida Silden Orth (12), utdyper:

– Storbelønning er et system vi har hvor vi reiser vekk og gjør noe gøy etter at vi har gjort noe bra på skolen. Kanskje det kan bli en tur til badeland eller noe sånt, sier Frida spørrende.

Les også

Husker du denne fra 2016?: Træet skule har øyens beste avislesere

Leste aviser i én uke

I år har 7. klassinger ved Tveit skole vist at de er Askøys mest observante avislesere. Over en hel uke i mars fulgte elevene med på Askøyværingen og andre nyheter, før kunnskapspørsmål om både lokale, nasjonale og internasjonale nyheter skulle besvares. Elevene på Tveit klarte å sikre seg 16,38 av 20 mulige poeng.

Aslaug Klakeg Forland, lærer for klasse 7A på Tveit skole, ble overrasket og glad da hun fikk vite at klassen hennes hadde vunnet konkurransen.

– Ja, det ble jeg. Nå er det en stund siden vi gjorde dette så jeg hadde nesten glemt hele konkurransen. Elevene er flinke og det er en ganske oppegående klasse som liker å orientere seg. Så dette var kjekt, sier læreren.

Les også

Og denne fra 2015?: Årets vis med avis på Askøy: Træet skule

– Nå kan vi få en avslutning

Det er med andre ord ikke noe å si på kunnskapen til de unge avisleserne på Tveit skole.

Hva de skal bruke pengepremien på er foreløpig uvisst ifølge Forland, men hun sier at pengene vil komme godt med til en avslutning for klassen.

– Det passet veldig godt. Vi har hatt så lyst til å ha en avslutning der vi reiser litt vekk fra skolen, men så har vi ikke så mye penger. Men så kom disse pengene som bestilt, og da kan vi ha storbelønning. Det ble både de og jeg veldig glad for, sier læreren og legger til med et smil:

– Nå kan vi få til en virkelig god avslutning for 7. klasse.

Mål: Bli kjent med avisen

Avis i Skolen arbeider for at barn og unge skal bli aktive brukere og bevisste lesere av aviser både på papir og digitalt. Dette for å stimulere elevenes leseferdigheter, interesse for samfunnsspørsmål og medvirkning i demokratiske prosesser.

– Vis med avis er en konkurranse Avis i Skolen arrangerer hver eneste vinter. Målet med Vis med avis er at elevene skal bli godt kjent med lokalavisen og få et engasjement for lokale saker, sier Johannes Bøyum fra Avis i Skolen Hordaland.

Følg Askøyværingen på Facebook!
Publisert: