Uttaler seg om kokevarselet: – Mindre mengder E.coli enn det som ble funnet i juni

VA-leder Anton Bøe understreker at det ikke er store mengder med E.Coli som ble funnet i vannprøvene fra 125-bassenget.

Anton Bøe er leder for vann og avløp i Askøy kommune.
  • Jan Erik Storebø
Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

Leder for vann og avløp i Askøy kommune, Anton Bøe, er kommunens kontaktperson etter fredagens kokevarsel. Han er forståelig nok frustrert over enda et kokevarsel.

– Det er veldig beklagelig at vi får det. Det er frustrerende for oss som jobber med det, men også for abonnentene. Uansett er vi nødt til å krumme nakken og stå i det, sier han.

Bøe opplyser at situasjonen ikke er så dramatisk som tidligere i sommer.

– Det er ikke store mengder E.coli som er funnet, men når vi finner det er prosedyren at vi sender ut kokevarsel og at vi deretter tar ny prøve umiddelbart. Det er viktig å få frem at det overhodet ikke er de mengdene som ble funnet i juni, sier han.

Les også

Bakgrunn: Kokevarsel etter funn av E.coli i fjellbasseng

Kan ha lekket inn

– Har du noen tanker om årsaken?

– Vi antar at det kan ha sammenheng med de store nedbørsmengdene som kom. Mandag og tirsdag tok vi prøver, og da fant vi ingenting. Nå håper jeg vi kan friskmelde vannet igjen over helgen.

– Men skal ikke fjellbassenget være tett?

– Det skal det, men teoretisk sett kan ikke ha helt kontroll på det heller. Det kan være sprekker i fjellet som gjør at du får vann inn, sier han.

Les også

Tidligere tok ikke avdelingen egne vannprøver. Nå besøker de 14 prøvepunkter hver tirsdag og torsdag

Les også

Flere har meldt at de har blitt syke etter å ha badet i dette vannet

125-bassenget er et fjellbasseng som ligger i Kyrkjelemyra på Øvre Kleppe. Planen er at det skal taes ut av drift innen et halvt år.

– En risiko

Bøe forteller at det er større sjanser for at uønskede hendelser kan skje ved et fjellbasseng enn mer moderne høydebasseng.

– Det er helt åpenbart en større risiko med fjellbasseng. Dette fordi du ikke har helt kontrollen med de. Et støpt basseng har du derimot helt kontroll med. Problemet er at vi ikke heller kan sette det ut av drift. Da mister mange vannforsyningen, sier han.

– Hva gjør dere nå?

– Nå kan vi ikke gjøre mye annet enn å vente. Jeg håper og tror det er over når kommer til neste uke. Hvis vi får svar på de nye prøvene blir det søndag ettermiddag, men jeg regner ikke med det blir før mandag, sier Bøe.

VA-lederen legger til at det er et begrenset område som er berørt denne gangen, noe som også er presisert i kommunen sin pressenemding. De som tidligere fikk vann fra 168-bassenget skal ikke være berørt, ifølge Bøe.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Da Pål Kristian (43) fikk påvist bipolar lidelse, falt mange brikker på plass

  2. Røykutvikling i buss frå Norway Cup

  3. De forsvarer Nordens ære

  4. Etter 30 år i sjømatbransjen, bytter Dag André Espeseth beite

  5. Målet er at Askøy videregående skole skal være gratis til bruk for frivilligheten