Se liste over næringstoppene lenger nede i saken.

– Jeg har ikke noen spesiell forklaring på tallene. Men forretningene har gått bedre, sier Oddvar Måkestad (65).

I 2022 sto han oppført med en formue på 556 millioner kroner. Det går frem av skattelistene for 2022, som ble offentliggjort onsdag morgen.

Formuen til Måkestad er mer enn dobbelt så stor som den var i 2021. Den gang hadde han en formue på 252 millioner kroner, ifølge skattelistene.

Skattelistene sine tall sier nok likevel ikke alt. Kapital sine siste beregninger viser at han har en formue på 1,05 milliarder kroner. Han er dermed på 398. plass på listen over de 400 rikeste i Norge.

Jobber hardt

Måkestad har i en årrekke tjent gode penger på engroshandel og eiendom. Fra Lønningsflaten på Flesland driver han Måkestad Holding, et stort selskap med over 150 ansatte. Han eier i tillegg andre grossistfirma her i landet.

Han tjener også gode penger på parkering, og har tidligere uttalt at Flesland parkering er hans andre jobb. Det er ikke uvanlig at Måkestad selv kjører shuttlebussen mellom terminalen og parkeringsanlegget.

Oddvar Måkestad har mange jern i ilden. Han tjener gode penger på engroshandel, parkering og eiendom. Foto: Jan Erik Storebø (arkivfoto)

Seks av Måkestad sine syv barn jobber i bedriften, og flere av dem er å se på inntekts- og formuetoppen for Askøy.

Måkestad uttalte til Askøyværingen i fjor høst at han hadde giret opp, i stedet for å gire ned.

Nå forteller 65-åringen at han fremdeles jobber mye.

– For meg er dette en lidenskap. Så lenge jeg er frisk, og har helsen i behold, kommer jeg til å jobbe, sier han.

– Hvorfor har det gått så bra?

– Det er hardt arbeid, og nøkternhet som er stikkordet. Vi jobber for å ikke miste markedsandeler, pleier kunder, og være konkurransedyktige. Vi kjører samme profil, enten det går bra eller dårlig. Det er et beintøft marked, men vi står med skuten og passer på. Sammen med min kone, Irene Måkestad, er vi stolte over det vi har bygget opp, svarer han.

Mikalsen har også blitt rikere

Det er ikke bare Oddvar Måkestad som har blitt rikere. Tall fra skattelisten viser at nummer to på listen, Espen Mikalsen, i 2022 hadde en formue på 205 millioner kroner. Det er et solid hopp fra 2021-tallene da han kunne vise til 146 millioner kroner i formue. Året før det igjen sto han oppført med 102 millioner kroner.

Mikalsen har tidligere uttalt til Askøyværingen at han er lite opptatt av personlig formue.

– Jeg er derimot opptatt av å skape arbeidsplasser i Nobi og få ting til å gå rundt i selskapet. Jeg ønsker at de ansatte skal ha sikre og gode arbeidsplasser, sa Mikalsen til Askøyværingen.

Han har også forklart at mye av formuen er knyttet til driftsmidler, bygninger og tomter som er nødvendig for å drive Nobi Betong. Det er såkalt død kapital, ifølge ham.