Se flere bilder og video lenger nede i saken.

– Vi har ventet lenge på denne dagen, sier Therese Schneider i Askøy Røde Kors.

Torsdag formiddag var det offisiell åpning av de nye lokalene til Røde Kors på Amfi Askøy. Til stede var blant annet en rekke frivillige og ansatte i Røde Kors, rektor på Kleppe skole, Hilde Sundve Jordheim, politiansatte ved forebyggende avdeling, ordfører Yngve Fosse og varaordfører Rosalind Fosse.

Linnea Cheyenne Hagevik Thue (15) som leder lokalrådet for ungdom til Askøy Røde Kors var også med.

Hagevik Thue tror de nye lokalene blir viktige.

– Dette skal være en plass der folk skal føle seg velkomne og trygge, sier hun.

Har etterlyst møteplasser

Røde Kors har etablert seg i de gamle bingolokalene på senteret, like ved Brun og Blid sitt solariumsenter i tredje etasje.

Her skal de ansatte i Røde Kors jobbe fra, men det skal også være en plass for masse aktiviteter. Det blir kvinnekafé, start-kurs, informasjonskvelder, og en hengeplass for barn, ungdom, og eldre.

Viktigheten av flere møteplasser for barn og ungdom har blitt etterlyst flere ganger, og senterleder Ann Kristin Bjerved uttalte nylig at de har hatt en del utfordringer med ungdommer som henger på senteret etter skoletid.

Kleppe-rektor: – Betyr mye for elevene

Hagevik Thue håper de nye lokalene blir en plass ungdom bruker.

– Jeg føler at det er behov for ungdommene å ha en plass å være. Her er en fin plass for dem å sosialisere med folk på egen alder. Jeg tror nok mange tenker at tilbudene til Røde Kors brukes av de som sliter. Men det viktig å få frem at vi skal være åpen for alle. Jeg vil oppfordre ungdom å komme innom her, sier hun.

Hilde Sundve Jordheim, som er rektor på Kleppe skole, tror de nye lokalene blir en viktig tilvekst i lokalsamfunnet.

– Vi har etterlyst et større engasjement i kretsen. Dette kommer til å bety mye for våre elever, sier hun, og utdyper:

– Det er for mange barn og ungdom som ikke har en plass å være på ettermiddag og kveldstid. Her har vi et tilbud til de. Skolen kommer til å oppfordre til at elever på skolen bruker tilbudet.

Åpent etter skoletid

I de nye lokalene er det skjedd masse bare på noen uker. De har møblert lokalene, og de har blant annet satt opp bordtennisbord, playstation og annet utstyr for en gaming-sone.

– Vi starter skikkelig opp her fra neste uke. Det blir åpnet for at ungdommer skal kunne komme her etter skoletid, sier Therese Schneider.

Det blir også tilbudt leksehjelp i de nye lokalene for barn og ungdom som måtte ønske det.