Allerede fredag kveld gikk politiet ut og oppfordret bilister på Askøy til å kjøre forsiktig. Vegtrafikksentralen bekrefter at entreprenøren hadde alle saltebiler på veiene.

– Cirka klokken syv i går fikk vi melding fra entreprenør om at alt mannskap var sendt ut, sier trafikkoperatør, Nina Heggernes i Vegtrafikksentralen.

Utforkjøring på Åsebø

Like før klokken åtte gikk det derimot galt, da en bil kjørte av veien på Åsebø.

– Klink is på Åsebø. Bil utfor veien. Har rullet rundt, melder AV-tipser Vidar Daae Vikøyr.

Ifølge Vikøyr var det to personer i bilen. Ingen av personene skal ha blitt skadet da bilen kjørte utfor veien og rullet rundt.

– Det gikk helt fint med personene. De har det fint og venter på å bli hentet. NAF er på vei, sier Vikøyr til Askøyværingen.

Utløste airbag

Like etter midnatt ble det meldt om nok en kollisjon på Askøy. En mann i begynnelsen av 30-årene kolliderte i krysset ved Kråvikvegen.

– Vi fikk melding om at det var en person i bilen, og det skal ikke ha vært personskade, melder operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

Det skal ha vært en del kø i området som følge av kollisjonen.

– Det skal ikke ha vært noe røyk, men airbag ble utløst og det var store materielle skader, forklarer Kolltveit og fortsetter:

– Alle nødetater var på stedet og fører ble sjekket av lege.

Politiet: – Kjør forsiktig

Politiet hadde ikke fått melding om den første utforkjøringen på Åsebø.

– Det er ikke meldt om noen hendelser på Askøy til oss i kveld. Hvis ikke det er personskade er det ikke alltid vi får inn melding om slike hendelser, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til AV like etter klokken 20.00.

Han kommer med følgende oppfordring til bilister på Askøy fredag kveld:

– Som alltid når det er glatt oppfordrer vi folk om kjøre svært forsiktig, sier Geitle.