Selv om det allerede er tatt seg godt opp, er det forventet sterkere vind utover kvelden.

– Vi venter sørlig storm på kysten med veldig kraftige vindkast. Foreløpig har vi sendt ut et varsel som er helt oppunder ekstremvarsel, så nå sitter vi å vurderer fortløpende, bekrefter Reidun Holmøy, vakthavende meteorolog hos Vêrvarslinga på Vestlandet.

Hun er helt klar på at selv om de ikke sender ut et ekstremvarsel vil både vindkastene og den høye vannstanden gi skader langs kysten.

De har nylig fått de siste prognosene for været og i indre strøk kan man forvente vindkast på 35 meter per sekund. På Askøy vil det bli noe mindre, men det vil fremdeles merkes.

BKK har blant annet sendt ut varsel til sine kunder.

Askøybrua er utsatt

Når vinden dreier mer mot vest vil styrken være den samme. Sønnavinden merkes mest langs kystlinjen, og steder som Ramsøy og Herdla blir spesielt utsatt, men etter dreiningen blir områder som Askøybrua også utsatt. Allerede flyter trafikken sakte over broen.

– At det blir så kraftige vindkast er fordi når det går over mot vest, og senere nordvest så kommer bygeværet. Det er sterkere og det er luftmassene som bestemmer hvor kraftige vindkastene blir, forklarer Holmøy.

I tillegg vil vannstanden fortsette å være høy. Midt på dagen i dag sto den ved bryggekanten flere steder på øyen. Ved neste høyvann vil vannstanden fremdeles være høy.

– Tidevannet skal være lavere, men vi har fått inn mer sjø som gjør at man fremdeles vil merke høy vannstand i natt, forteller meteorologen.

Når vinden dreier helt mot nordvest vil vannet bli presset mer fra land igjen.