Godhetsdagen kalles arrangementet som er forankret nasjonalt i kirken. På Askøy er det Solution, TenSing, Tenkafe, KRIK og kirkene på Askøy som står bak konseptet.

– 6.mai skal vi ut for å hjelpe folk som har behov for det. Det kan være alt fra å grave en grøft, vaske en terrasse, male, eller annet som det er behov for, sier Marte Kyte fra komiteen for Godhetsdagen.

Privat

Stiller på sykehjemmet

I fjor stilte rundt 40–50 ungdommer i alderen fra 13 til 25 år opp og bidro på Askøy. Da hadde de en egen stasjon for bilvask i Kleppestø og besøkte sykehjemmet i Kleppestø for å snakke med de eldre. Sistnevnte er de allerede invitert tilbake til å gjøre i år også.

– Det er fortsatt bare èn dag vi arrangerer dette på Askøy, men kanskje det etterhvert blir så mye folk og oppdrag at vi senere kan ha flere dager, sier Kyte.

Privat

Og tanken bak er naturligvis det samme som navnet.

– I en travel hverdag er det gjerne flere som har behov for litt ekstra hjelp til ting de ikke klarer selv, og da ønsker vi å spre godhet ved å hjelpe, fastslår hun.

Trenger oppdrag

I år som i fjor forventer de å ha like mange ungdommer klare til å bidra, men de trenger innspill fra askøyværinger som trenger hjelp med noe, slik at de kan bidra.

– Da må man ta kontakt med oss på Facebook-siden vår Godhetsdagen Askøy 2017, eller sende oss en e-post. Da kan man melde inn det man trenger hjelp til så skal vi bidra 6. mai, sier Kyte.

De trenger forslagene innen 27.april.

Følg Askøyværingen på Facebook!