Kombinasjonen strålende vårvær og at folk er mye hjemme, fører til full rulle hos malingsbutikkene på øyen.

– I helgen løp vi beina av oss med fullt kjør. Det er nå folk begynner med terrasser, hage og båtpuss, sier Roald Stenseide, daglig leder for malingsbutikken Happy Homes på Ravnanger senter.

Flere fargehandlere opplevde salgsboom i fjor og de tror på en god vår og sommer også i år.

– Vi merker stor pågang og har tro på en eventyrlig vår og sommer, sier Sabine Høviskeland, butikksjef for Jakobsen Fargehandel og Fasade og Interiørgruppen AS i Storebotn Næringspark.

Les mer i denne saken: Folk renner ned fargehandlerne – malingssalget går så det spruter

Roald Stenseide har drevet malingsbutikk på Ravnanger senter siden slutten av 1990-tallet. – Askøys befolkning er utrolig flinke til å støtte lokalt, og det er veldig kjekt, sier Stenseide. Foto: Tom-Stian Karlsen (arkiv)

Smykkedesigner med suksess

Smykkedesigner Hedda Næss (24) er også travelt opptatt. Fra før har hun en rekke kjendiser på kundelisten. Nylig lanserte hun sin nye smykkekolleksjon i butikken hvor hun startet karrieren.

– Det er veldig stas for meg å ha mitt eget merke i butikken der alt begynte, sier smykkedesigneren.

Les mer i denne saken: – Hun er tøffere enn toget og følger drømmene sine

Smykkedesigner Hedda Næss fra Erdal gleder seg til presentere den nye kolleksjonen for askøyværingene. Foto: Tom-Stian Karlsen (arkiv)

Skal bygge 71 boliger

Brødrene Endre og Frode Kristensen har store utbyggingsplaner på Vestre Skansen, like før Herdlabroen. På et område på vel 60 mål, er det gitt tillatelse til å bygge 71 nye boenheter, noe som vil bety en dobling av antall boenheter som er i området i dag. 1. august begynner de å planere tomter og bygge hus.

– Målet er at alt skal være ferdig innen 10 år, men allerede sommeren 2022 håper vi at de første skal være flyttet inn på feltet. Det er en utbygging vi kommer til å ta trinnvis, sier Endre Kristensen.

Les mer i denne saken: Slik skal det bli når boligfeltet blir dobbelt så stort

Endre Kristensen (t.v) og broren Frode Kristensen er stolte over hva de har fått til på Skansen. I fremtiden skal det bygges mye mer. Foto: Jan Erik Storebø (arkiv)

Mener sikring må på plass

Naboer til industriområdet på Hanøytangen mener rekkefølgekravene må følges dersom industriområdet skal utvikles.

– Hvis de ikke har råd til sikkerhet og sikre omgivelsene rundt må de vurdere om industrien er på riktig plass, sier Vidar Bøkevoll.

Daglig leder for Norscrap West, Geir Olav Bøe, sier rekkefølgekravene er ødeleggende for deres planer.

– Vi blir forhindret til å utvikle området. Det blir ikke flere arbeidsplasser med disse rekkefølgekravene, sier han.

Les mer i denne saken: Naboene med klar tale: – Kan ikke lempe på kravene

Det er bygget fortau på et lite veistrekke ved industriområdet på Hanøytangen, men det er noe som mangler opp mot Ramsøy-krysset. Vidar Bøkevoll, Stian Haugland og André Pedersen mener dette er noe som må plass dersom industriområdet skal utvikles. Foto: Jan Erik Storebø (arkiv)

Få næringsbrevet tilsendt

Har du tips til næringssaker som vil engasjere? Send gjerne en e-post!

Er du interessert i flere nyheter fra næringslivet på Askøy? Hver uke sender Askøyværingen ut et næringsbrev med nyheter fra arbeids- og næringslivet på øyen.

Klikk her for å få nyhetsbrevet rett i innboksen!