I løpet av den siste uken har det det brutt ut brann i skog og terreng rundt Askøy. Spesielt kommunene i Nordhordland har blitt rammet, men på Askøy har vi så langt sluppet unna.

– Det er ikke mindre tørt på Askøy av den grunn, men jeg tror folk er påpasselig og føre-var. Vi får mange telefoner fra folk som spør om det er mulig å grille for eksempel, sier Pål Hansen, brannsjef i Askøy brann og redning.

Advarer på Facebook

Tirsdag gikk de likevel ut med en påminnelse på Facebook om at brannfaren er like stor på Askøy som i de kommunene som har hatt hendelser.

– Det er en relativt høy fare for skogbrann etter at det har vært tørt så lenge, sier brannsjefen.

Det eksisterer fra før av et forbud mot å gjøre opp ild i skog og utmark fra 15. april til 15. september. Men etter de siste ukene med tørke og terrengbranner velger de å gå ut med en advarsel.

– Det kan lønne seg å gå ut å poengtere at vi har en litt farlig situasjon i regionen vår, melder Hansen.

I Facebook-innlegget fraråder de folk fra å bruke engangsgrill i varmen.

– Engangsgriller er egentlig noe dritt. De holder veldig lenge på temperaturen etterpå og det er lett å kvelve den. Skal du ut i naturen eller på stranden så anbefaler jeg heller å ta med kald mat slik som det er nå, sier Hansen.

– Folk er flinke

Hansen mener samtidig at alle telefonene med spørsmål fra publikum har hjulpet Askøy til å slippe billig unna så langt.

– Folk er på hugget og tenker seg godt om når de er ute. Det er forhåpentligvis grunnen til at vi har sluppet unna billig så langt i år. Men det er ikke noe mindre tørt her, så jeg håper folk fortsetter å være påpasselig.