Korona har preget samfunnet og nyhetsbildet de siste to ukene. Og det er all grunn til å ta pandemien på alvor. Men selv om man kan få inntrykk av at samfunnet har stoppet helt opp, har det også vært andre nyheter.

Om du begynner å nå et metningspunkt for hvor mye du orker å lese om korona, har vi andre lesetips til deg. Nedenfor har vi plukket ut tre vidt forskjellige saker som helt mangler sykdommer og antibac.

1. Her finner de 26.700 sigaretter i kapteinens lugar

Foto: Tollvesenet

Les hele saken: Skipet hadde med seg 24.200 sigaretter for mye til Askøy. Nå går de opp i røyk

Mannskapet på skipet måtte ha vært ekstreme storrøykere om de skulle gå tom for sigaretter med det første. Men etter at tollerne kom om bord da skipet lå på Horsøy, ble det lite røyk igjen på sjømennene.

Skip i internasjonal trafikk har faktisk lov å ha med seg så mye røyk og sprit de bare vil. Men de må føre varene korrekt opp på et skjema når de legger til kai. Det hadde ikke skottene på Horsøy gjort.

2. Se hvem som solgte og kjøpte hus på Askøy

Foto: Hilde Olsen Aalvik

Les hele saken: 6,2 millioner for hus i Hetlevik

Eiendomsmarkedet kan få seg en smell eller i det minste en pause på grunn av koronapandemien (oops, der brukte vi viss k-ordet likevel). Men i februar var det full aktivitet med salg og kjøp av boliger og andre eiendommer.

I denne saken kan du se hva som ble kjøpt og solgt i februar.

3. Med besteforeldre i skolegården, blir flere barn sett

Foto: Anne Jo Lexander

Les hele saken: Unikt Askøy-tilbud: Hver torsdag får elevene på Kleppe besteforeldrekos i storefri

Hver torsdag i ett år har elevene i andre klasse på Kleppe skole hatt selskap av fire pensjonister i tiden rundt storefri. De kan brukes til «alt», også som appelsinskrellere i spisepausen.

– Det er fint med ekstra voksne, for av og til er lærerne opptatt, mener Sigurd Nystuen Solli.