– Gutten (1,5 år) som ble påkjørt på Erdal, Askøy søndag formiddag døde på Haukeland universitetssjukehus som følge av skadene han fikk ved påkjørselen, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding mandag.

Påkjørselen av gutten på halvannet år skjedde i forbindelse med at en bil skulle kjøre fra ut fra området der gutten bodde. Ulykken skal ha skjedd i 11-tiden søndag.

– Politiet sine undersøkelser så langt tyder på at det har vært lav fart ved påkjørselen. Fører av bilen har status som siktet i saken og førerkortet er beslaglagt, opplyser Vest politidistrikt.

Politiet gjorde tekniske undersøkelser på stedet søndag, og vil nå fortsette med taktisk etterforskning og avhør utover i uken.

– Familien til gutten har fått pårørendekontakt i politiet og vil få oppnevnt bistandsadvokat. Av hensyn til familien vil ikke navnet på den avdøde bli offentliggjort med det første, skriver Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Helse Bergen opplyste i en pressemelding søndag klokken 13 at gutten ble kritisk skadd etter bilulykken. Mandag kom meldingen fra politiet om at ettåringen døde av skadene.

Politiet foretok søndag undersøkelser på stedet hvor ulykken skjedde på Erdal. Foto: Tom-Stian Karlsen