– Beliggenheten har alt å si. Vi har veldig tro på denne plasseringen, og ser frem til å starte opp på Askøy, sier Anders Glesnes, som eier og driver Mat på farten sammen med konen Christine Hope.

Vi møter ekteparet på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 på Juvikflaten, hvor den nye matvognen skal stå. Her suser bilene forbi oss på fylkesvei 562 like ved.

– Det blir spennende. Vi gleder oss, sier Christine Hope.

Startet egen bedrift

Fra før driver ekteparet to Mat på farten-vogner på Søreide og i Åsane, hvor de lager og serverer varme og kalde bagetter, wraps og salater.

– Det startet med en drøm jeg gikk med i flere år om å starte opp noe eget. Da min kone ble arbeidsledig fant vi ut at vi ville slå til. Nå har vi holdt på i tre år på Søreide og to år i Åsane, sier Anders Glesnes.

En matvogn av denne typen kommer til Askøy til våren. Denne vognen står ved Rema 1000 Søreide. Foto: Privat

I fjor solgte de rundt 90.000 bagetter fra de to matvognene. Til våren åpner den nye matvognen ved Rema 1000 på Juvikflaten, og de håper å fortsette suksessen der.

– Dette er mat for folk på farten. Derfor har vi også fått på plass en app som gjør at folk kan bestille maten på forhånd slik at den er klar når du kommer til vognen, sier Anders.

Etableringen av matvognen fører også til flere lokale arbeidsplasser. Glesnes sier at de ønsker å ansette et team av nye medarbeidere til å drive matvognen på Askøy.

– Vi kommer til å satse hardt på å tilby frokost og lunsj til folk, og rette oss inn mot bedrifter. Hovedtrykket blir morgen og ved lunsjtider, sier Christine.

Positiv til etableringen

Kjøpmann Morten Mikkelsen på Rema 1000 Juvik er positiv til at Mat på farten skal etablere seg utenfor butikken. Fra før er matvognen Thai Smile Takeaway etablert på parkeringsplassen.

– Det er flott at det kommer et ekstra tilbud til kundene her. Vi har tro på at det kan trekke enda flere kunder til området, noe som vil være bra for alle, sier Mikkelsen.