Kleppestøplanen er nå ute på ny høring. Har du merknader til planen om Kleppestø sentrum må du få de inn til kommunen før 15. september.

Årsaken til at Plan 213 Kleppestø sentrum er ute på nok en høring er fordi planen inneholder større endringer. Grunnen er ytterligere innspill fra politikerne i forbindelse med behandling av høringsinnspillene i desember 2016.

Utvalg for teknikk og miljø (UTM) har vedtatt å endre tre områder til å bli regulert som sentrumsområder; to områder i Holmedalen, og ett område nord for Kleppestø senter. Det innebærer at det kan gå opp mot 1220 boenheter i i Kleppestø.

Byplanlegger Bente Karlsen fortalte imidlertid til Askøyværingen i slutten av juni at antall boenheter kommer til å bli nedjustert. Karlsen ser imidlertid ikke bort fra at planen kan komme til å lande på rundt 1000 mulige boenheter.

– Når vi definerer områder til sentrumsformål, er det ikke på forhånd bestemt at dette området skal ha boliger. Det kan like gjerne komme kontorbygg der. Dessuten vil boligbebyggelsen stort sett bli konsentrert i områdene rundt, ikke på selve kaien, uttalte Karlsen til Askøyværingen 26. juni. Les hele intervjuet her.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Planen for Kleppestø sentrum legger til rette for utbygging av området med mer handel, kulturhus, bolig, kontor og arbeidsplasser, serveringssteder og annen tjenesteyting. Boligbebyggelsen vil stort sett bli konsentrert i områdene rundt og ikke på selve kaien. Foto: Silje Alvsaker (arkivfoto)

Informasjonsmøte

Plandokumentene vil være utlagt på Kundetorget i rådhuset på Kleppestø og på Askøy kommune sine internettsider i tidsrommet 17. juli til 15. september.

Det vil bli holdt informasjonsmøte om planen i Møllesalen i Strusshamn den 21. august klokken 18:00 – 19:30.

Eventuelle merknader til planforslaget må være skriftlig, og sendes inn til Askøy kommune innen 15. september.