– Vi kommer sikkert til å prøve tilbudet en gang i blant, sier kameratene Tobias Nepstad (14), Lucas Kleppe (15) og Tobias Landøy (14) om sjakk-klubben som nå blir startet opp.

På Kleppestø ungdomsskole spiller de og en del andre ungdommer et parti sjakk i en fritime. Initiativet ble tatt av Helge Utkilen (72) som står bak den nye klubben.

– Vi oppretter en sjakk-klubb, så ser vi hvordan det går. Vi starter opp med et tilbud fra klokken 14 til klokken 19 om mandagene. For ungdom er det mulig å komme innom klubben etter skoletid, sier Utkilen.

– Interesse for sjakk på skolen

Klubben skal ha tilholdssted i lokalene til Frivillighetssentralen på Kleppestø.

Espen Gabrielsen, som er lærer på Kleppestø ungdomsskole, har tidligere undervist i sjakk som valgfag på skolen sammen med Utkilen. Han er svært positiv til Utkilen sitt initiativ.

Espen Gabrielsen har tidligere undervist i sjakk på Kleppestø ungdomsskole. Han er glad for at det nå startes opp sjakk-klubb på Askøy. Foto: Jan Erik Storebø

Han sier at det er interesse for sjakk på skolen.

– Vi har elever her som spiller sjakk, og som er glad i sjakk, sier han.

Tobias Landøy mener det er viktig at det kommer tilbud som ikke handler om de mest populære idrettene.

– Det går mest i fotball og håndball. Det er greit å ha muligheten til å prøve noe annet også, sier han.

Alle er velkommen

Utkilen håper askøyværinger ser verdien i det nye tilbudet, og sier at de er spesielt interessert i å rekruttere ungdom. Han understreker samtidig at klubben er for alle.

– I klubben ønsker vi alle aldersgrupper, kjønn, og gjerne de som kommer fra andre land som har lengre tradisjoner med sjakk enn nordmenn.

Han mener sjakk er en god aktivitet å starte opp med i ung alder.

– Med sjakk lærer du deg strategisk tenking, og det kan gi barn og ungdom en god utvikling på mange områder, sier han.

Planen er at det nye sjakk-klubben skal starte opp med et tilbud fra midten av februar. Utkilen håper han kan få hjelp med å drive tilbudet.

– Det er allerede noen som har sagt seg villig til å hjelpe, men vi trenger flere. Jeg håper på hjelp og støtte fra voksne, men også ungdommer, sier han.