To biler har kollidert i krysset inn mot Rema på Juvikflaten. Ulykken skal ha skjedd like etter klokken 15.00 onsdag ettermiddag. Alle nødetater er på stedet.

Begge kjørefelt ble stengt etter ulykken, men like før 16 melder politiet at begge kjørefeltene er åpnet igjen. Det opplyses også at to personer er kjørt til Haukeland sykehus. Totalt skal det ha vært fire personer i bilene.

Helse Bergen skriver i en pressemelding klokken 16.55 at den ene pasienten er en 56 år gammel kvinne. Hun betegnes som lettere skadet.

– Brudd på vikeplikt

Operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Bjarte Rebnord, forteller at politiet har fått opplyst at årsaken til ulykken skal være mulig brudd på vikeplikten.

– Ulykken oppstod når det ene kjøretøyet kom ut i hovedveien. Den ene bilen har skade i front, mens den andre bilen har skade på siden, fortsetter Rebnord.

Bilberger skal ha vært på stedet og fått med seg de skadde bilene.

– Veien er nå åpnet, men det kommer nok til å gå tregt i trafikken en stund fremover, sier Rebnord.

Han har ikke opplysninger om skadeomfanget på bilene. Det hadde heller ikke 110-sentralen da AV snakket med dem like etter ulykken ble kjent.

– Foreløpig har jeg ikke kontroll på skadeomfanget, sier vaktkommandør Ole Jacob Hartvigsen ved 110-sentralen.

Trafikkulykken på Juvikflaten gjør at mange velger å kjøre gjennom Kleppestø onsdag ettermiddag. Foto: Tom-Stian Karlsen

Ble oppfordret om å ikke snu

Etter ulykken oppfordret Vest politidistrikt på twitter bilister som sto i køen til ikke å snu.

– Dette skaper farlige situasjoner for nedetatene som er på vei til stedet, skriver de.

Ifølge Vegtrafikksentralen sto trafikken i begge retninger etter ulykken.

– Om noen kan kjøre om Kleppestø og over Steinrusten anbefaler vi det, sier trafikkoperatør Nina Heggernes i Vegtrafikksentralen.

Hun påpeker samtidig, som politiet, at bilister ikke må snu i køen.

AV kommer tilbake med mer.