I mange måneder har Kurt Kristiansen og andre frivillige ryddet strender på Askøy. Lørdag 6. mai står den årlige tradisjonen med den nordiske strandryddedagen for tur. Kristiansen appellerer til både båteiere, båtlag og foreninger i forkant av dagen.

– Vi har sett at det er nødvendig med båter for å få ryddet med mest utilgjengelige plassene der ute, skriver han på Facebook.

I tillegg stiller ryddegjengen med klemmer, sekker, hansker, frukt, grillmat og lapper til de som stiller opp.

Ryddedugnad

Den nordiske strandryddedagen er en del av nordens første kollektive ryddedugnad hvor startskuddet gikk tirsdagen. I Norge har 20.000 frivillige meldt seg på.

– Vårt mål er blant annet økt bevissthet om marin forsøpling som miljøproblem og økt mobilisering til opprydding over hele Norden, forteller daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, som også er nordisk prosjektleder for Nordisk strandryddedag 2017 og initiativtaker til samarbeidet.

Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år forventer Hold Norge Rent flere deltakere enn noensinne. Målet er å mobiliserer minst 25.000 frivillige.

I Norge er Nordisk strandryddedag en del av strandryddeuken 2. - 7. mai. Tusenvis av frivillige har allerede vært ute og ryddet, og hittil har over 20.000 frivillige meldt seg på i kampen mot marin forsøpling.

– På nordisk nivå har vi som mål å mobilisere minst 65.000 frivillige og samle inn minst 1000 tonn marint avfall, avslutter Gulbransen.