«Hei folkens. Vi har blitt forbigått her av huseier og namsfogd. De har gått og låst av bygget uten varsel. Dette er selvfølgelig ikke lov og vi kommer ikke til å godta dette. Advokaten min er på saken. Kommer med en update så snart eg har en.»

Det skev Martin Petterson på Odin Nutrition sine sosiale medier onsdag.

På døren til treningssenteret og kosttilskuddsbutikken på Juvikflaten henger en lapp: «Vi er midlertidig stengt. Beklager dette. Info kommer.»

«Vi er midlertidig stengt», står det på en lapp på døren til treningssenteret. Foto: Synnøve Nyheim

Hevder han ikke fikk varsel

Petterson sier til Askøyværingen at han ikke fikk mulighet til å klage på avgjørelsen om utkastelse før det skjedde.

– De sendt et varselbrev, via post, til feil adresse. Det kom ingenting i Altinn, så jeg hadde ikke mulighet til å vite dette på forhånd, sier han.

Brevet ble ifølge ham sendt til adressen i Strusshamn der bedriften tidligere hadde lokaler. Han mener avgjørelsen om utkastelse bunner i manglende svar på brevet han ikke fikk.

Askøyværingen har tatt kontakt med namsfogden i Bergen. Etaten kan ikke uttale seg om saker de har behandlet uten skriftlig samtykke fra begge parter, og kan derfor ikke kommentere denne saken nå.

Namsfogden skal ha blitt involvert på grunn av en uenighet mellom Petterson og huseieren, som har vart siden starten av leieforholdet.

– Jeg fikk en dårlig start. Ferdigstillelsen av bygget var over seks måneder forsinket, en periode jeg hadde både tapt omsetning og tap av medlemmer fordi vi ikke hadde lokaler å drive i, sier han.

Martin Petterson Foto: Kaja Distad Fosse (arkiv)

Han mener det derfor har vært feil av huseieren å kreve full husleie fra dag én.

– Det godtar jeg ikke. Jeg har tilbudt å betale halvparten, sier han.

Har hyrt inn advokater

Begge sider har hyrt inn advokater, og de har forsøkt å komme frem til løsninger. Ifølge Petterson er det huseieren som ikke vil komme ham i møte.

Askøyværingen har vært i kontakt med huseier, Trond Arild Andersen i Vita Eiendom AS. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Petterson sier han vil klage til namsfogden på utkastelsen.

I første utgave av saken stod det at det var Andersen & Sønn AS som eide bygget. Det riktige er Vita eiendom AS. Det ble rettet 23.11.2023 klokken 14.52.