Askøyværingen var til stede under pressekonferansen fredag formiddag. Les utdrag fra pressekonferansen her. De nyeste hendelsen øverst.

(10.40) Pressekonferansen er avsluttet. Ordfører Terje Mathiassen forteller at det blir ny pressekonferanse klokken 13.00.

(10.39) Smittevernlege Thomas Hetland: – Smitter først og fremst via vannet. Ellers er det viktig med generelt god håndhygiene. Det kan også smitte mellom mennesker, men i hovedsak dreier det seg altså om vannbåren smitte.

(10.30) – Av de 18 personene som er innlagt, skal fem være barn, bekrefter smittevernlege Thomas Hetland. (Senere er det blitt presisert at åtte av dei 18 innlagte er barn)

(10.28) – Det er vår oppgave å sørge for at innbyggerne får rent vann, sier Anton Bøe.

(10.26) Rådmann Eystein Venneslan: – Vi må understreke at det foreløpig ikke er bekreftet at dødsfallet skyldes smitteutbruddet. Samtidig er det denne hypotesen vi jobber med for øyeblikket.

(10.25) Vann- og avløpssjef i kommunen, Anton Bøe, får nå flere spørsmål om vannledningsnettet på Askøy og alle kokevarslene som har kommet de siste årene.

(10.20) – Det foreligger sterk mistanke om at dødsfallet er knyttet til smitteutbruddet, sier ordfører Terje Mathiassen (Ap).

(10.19) – Med respekt for familien, ønsker vi helst at det blir rettet fokus på selvet vannet og generell status, og ikke dødsfallet, sier kommunikasjonssjef i Askøy kommune Dag Folkestad.

(10.18) Pressekonferansen er i gang.

(10.08) Pressekonferansen virker å være noe forsinket.

Askøyværingen er på plass i rådhuset og oppdaterer denne saken fortløpende med siste nytt.

De siste hendelsene øverst. Klokkeslett i parentes.

Presse fra hele landet er samlet på rådhuset i Kleppestø før pressekonferansen. Foto: Joar Hystad