Foto: Privat
Foto: Privat

Frisklivssentralen, Askøy Turlag og Askøyværingen kårer Askøys fineste turløype. I mai presenterer vi de fem finalekandidatene. Denne uken presenterer vi turen til Brenneklubben via Follesemarka.

En flott turmulighet sentralt på Askøy. Kjør i retning Hetlevik, men ta av mot Skogen Fotballbane, hvor det er god parkering. Gå så oppover bakken mot barnehagen, og ta av til venstre rett inn på stien mot Brenneklubben.

Det er ikke noe å si på utsikten fra toppen av Brenneklubben. Foto: Privat

Du går på godt opptråkket sti hele veien, og vel oppe på Brenneklubben åpner utsikten seg og du ser i alle himmelretninger. Der er flott utsikt mot Sotra, Øygarden, Sotrabrua og Bergen. Du ser også utover Askøy. Det er noe bratt på vei opp til Brenneklubben, noe som kan gjøre turen litt utfordrende for de aller minste, men med en bæremeis går det greit.

På vei opp mot Brenneklubben. Foto: Privat

Dette er en flott tur både for familien på en søndag, men også for deg som ønsker en rask treningstur en ettermiddag/kveld, hvor det ikke er lange distansen, men stigning, og ikke minst den flotte utsikten på toppen. Med den sentrale plasseringen og gode muligheter for parkering, bør dette være et flott turalternativ for mange på Askøy.

Der er også gode muligheter for lengre turer i dette terrenget. Ett alternativ er å kjøre til Hetlevik og gå fra fotballbanen der og mot Brenneklubben, en tur som tar ca. 1 time hver vei, følg da rød merket rute.

Du kan også gå fra Skogen Fotballbane og ta rundturen «Brenneklubben, rundt og opp» også beskrevet på www.ut.no.

Andre mulige avstikkere er tur til Midtfjellet, Ørnanuten, Sørafjellet, Hosthaugen og Stølen. Det er også en flott tur å gå fra Brenneklubben til Follesevannet, ca 20 minutter unna i godt merket terreng.