Lauvøy feriesenter ble hardt rammet av korona - nå vil de snu trenden

Høsten 2016 ble Lauvøy Feriesenter lagt ut for salg for 40 millioner kroner. Fem år senere drives det fremdeles av de samme eierne, men gjestene er ikke de samme.

Lauvøy feriesenter ligger idyllisk til, men de siste årene har turistene glimret med sitt fravær.
  • Synnøve Nyheim
Publisert:

– Det er klart vi har merket koronatidene, sier Rudi Soltvedt.

Søker du på «Lauvøy Feriesenter» på nettet, blir leilighetene markedsført som en «unik juvel» med panoramautsikt over Hjeltefjorden. Men turistene har i stor grad uteblitt de seneste årene, og eierne har funnet nye bein å stå på.

– Vi har fått litt gjestearbeidere. Det er jo aktivitet ute på Askøy, så det kommer folk som trenger sted å bo i en uke, eller en måned eller to, forklarer Soltvedt.

Gjestearbeiderne sier han har vært viktig for at selskapet har klart å holde hodet over vannet.

Han er daglig leder i Lauvøy AS, som eier og driver Lauvøy feriesenter. I 2016 la de fire aksjonærene ut selskapet for salg, for 40 millioner kroner.

– Det var ikke voldsomt interesse, medgir Soltvedt.

Ønsker å satse videre

Det ble solgt ut én seksjon med en gang, selv om de ønsket å selge ut hele selskapet. På spørsmål om de fremdeles ønsker å selge, sier Soltvedt det ikke er noe de har diskutert de siste årene. Nå tenker de fremover, og har blant annet kjøpt inn en ny båt, som del av en satsing på tyske gjester.

– Vi ser det er et godt marked der. Fremover ønsker vi å satse på en kombinasjon av turister og gjestearbeidere, sier han.

Han er klar på at det er uforutsigbart å drive utleie av leiligheter, og at reservasjonene kommer plutselig. At det ikke har kommet flere nordmenn, har vært overraskende.

– Jeg tror nordmenn på tur er veldig kresne. Vi håper å få opp turistandelen fra utlandet etter hvert som koronaen går over, slår han fast.

Publisert:
  1. Eiendom
  2. Næringsliv
  3. Turisme

Mest lest akkurat nå

  1. Dette popper opp over alt. To ulike aktører ønsker å etablere tilbudet på Askøy

  2. Endå ein båt funnen. Politiet åtvarar mot båttjuvar

  3. Søk i dødsannonsene

  4. Frp-veteranen gir seg i politikken

  5. Vannledningsbruddet er utbedret

  6. I februar 2019 døde Oliver Emir (2) av hjernekreft. Tre år senere ligger lillesøster i foreldrenes armer