MÅNEDENS MOT-SPALTE: Et smil kan forandre verden

Her er månedens MOT-spalte.

Mathilde Bøkevoll har skrevet månedens MOT-spalte.
  • Mathilde Bøkevoll
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over seks år gammel
iconLeserinnlegg
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens egen regning. Innlegg kan du sende her.
Les også

LES OGSÅ: Syklet Rallarvegen

Det brune håret flagrer idet hun går nedover det solfylte fortauet. Smilet blomstrer frem i det hennes brune øyne møter en litt eldre dames blå. Like etter kommer en liten gutt løpende i full fart. Et vidt smil blir gitt til ham også. Til sist møter hun på en jevnaldrende jente. Det tar litt tid, men etter noen sekunder innser denne jenten hvorfor hun blir smilt til – den første jenten er kun ute etter å være hyggelig.

Hvorfor ser det så enkelt ut? Blir hun ikke ukomfortabel av å smile til vilt fremmede? Men kanskje er det verdt det? Kanskje blir den som mottar dette smilet ufattelig glad. Et smil kan forandre verden.

Les også

LES OGSÅ: – Slike ungdommer vil Askøy ha

Dette er en av mange ting vi unge MOT-ledere lærer på et fire-dagers kurs i Trondheim. Vi lærer om hvordan små ting kan forandre verdenen til den enkelte. I samarbeid med Ungdommens kommunestyre sender Askøy kommune årlig avgårde håndplukkede ungdommer. Hensikten er å skape bevisstgjøring og gi verktøy til hvordan en kan bidra til å skape et positivt og inkluderende lokalsamfunn for barn og unge å vokse opp i.

Les også

LES OGSÅ: MOT-spalten: Dette er vårt største MOT-prosjekt

Andre ting vi tar opp på MOT-campen er hvordan man skaper robust ungdom som når sitt fulle potensial. Det enkleste man dermed kan gjøre er å smile. Gjennom hele samlingen gikk det igjen at man ikke skal undervurdere kraften i det eksempelet man setter. Motet man viser kan komme til å inspirere andre, kanskje til og med forandre liv. Jeg kan i hvert fall, med hånden på hjertet, si at i det gleden av å få et tilfeldig smil på en vond dag traff meg, fikk jeg lyst til å gjøre det samme. Det er så oppløftende når noen, helt ut av det blå, unner andre et smil.

Publisert: