– Nå må vi vise verden at Askøy er best på fest

KOMMENTAR: Sykkel-VM er vår mulighet til å vise Askøy fra sin beste side foran mangfoldige millioner av TV-seere i Europa.

AV-redaktør: Tom-Stian Karlsen.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel
Les også

LES OGSÅ: Så ofte går båten under sykkel-VM

iconLeder
Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for Askøyværingens syn. Ansvarlig redaktør har ansvar for innholdet.

Her kan du følge sykkel-VM på Askøy minutt for minutt!

Sykkel-VM 2017, som arrangeres av Bergen og nabokommunene Askøy, Fjell og Øygarden, er endelig her.

Denne helgen vil Askøy få hele verdens øyne rettet mot seg under det største arrangementet som noensinne har funnet sted på Vestlandet. Derfor oppfordrer vi alt som kan krype og gå av store og små askøyværinger til å bli med på festen. Dette blir et minne for livet.

Sykkel-VM er langt fra noe smågreier. Mesterskapet er et av de aller største idrettsarrangement i verden med stjerner som Chris Froome, Alberto Contador og Alexander Kristoff blant trekkplastrene. Ikke minst har vi hele Askøys Odd Christian Eiking som får sjansen til å vise seg frem i et VM på hjemmebane.

Les også

LES OGSÅ: Slik kommer du deg rundt på Askøy under sykkel-VM

Les også

LES OGSÅ: Slipper å betale bompenger

Samtidig finnes det nok av skeptikere dere ute. «Jeg tipper det kommer 100 stykker til Kleppestø for å se disse syklistene suse forbi. Det hele er over på fem minutter». Sitatet over hørte jeg for noen dager siden og tilhører en av de mest skeptiske.

Slike utsagn kan vi rett og slett ikke finne oss i. Vi mener at sykkel-VM blir det største som har skjedd på Askøy og vi er nødt til å gripe denne sjansen til å lage en folkefest uten like. Rittene er spennende, men det er alt som skjer rundt mesterskapet som er den virkelige VM-festen. På Askøyværingen.no kan du lese alt om hva som skal skje på Askøy under sykkel-VM. Vi kan love deg at det ikke er rent lite og denne helgen kommer vi til å oppdatere deg fortløpende på nett fra VM.

Les også

LES OGSÅ: Har gitt det første pålegget om bilfjerning

Les også

LES OGSÅ: Ta kontakt med Askøyværingen sin sykkelreportar!

Her handler det om å skape en folkefest vi kan snakke om og som vi kan være stolte av. La oss bruke denne muligheten til vise verden hva Askøy kan få til. Bruk dagene sykkel-VM er på Askøy til å finne på noe gøy. Det er ingen grunn til å sitte inne og irritere seg over det som skjer utenfor stuevinduene våre.

Vi håper i stedet at flest mulig tar oppfordringen om å finne galskapen i seg selv. Hvorfor? Fordi et arrangement av denne størrelsen er noe vi mest sannsynlig aldri får oppleve igjen i vår kommune. Det er derfor vi ikke kan få sagt mange nok ganger hvor stort sykkel-VM faktisk er.

La oss gjøre skeptikerne til skamme. Møt opp og bli med på festen du også.

Publisert: