Serien går på TV 2 Play, og er et relasjonsdrama om unge mennesker som handler om kjærlighet, sex og dating.

Bak manus står 29 år gamle Mike Torsvik Johansen sammen med sin kollega Oddne Lekang Hølaas i Seefood TV. En av rollene i serien blir spilt av Magnus Oen Torsvik på samme alder.

De to guttene har gått på barneskole, videregående og folkehøyskole sammen, og startet begge sine karrierer så smått i Askøy Ungdomslag sin teatergruppe. Til tross for liknende etternavn, er de ikke i slekt, men er gode venner, og det var Mike som tipset om Magnus til serien.

Gjødsel og Fromritoppen-pizza

– Jeg har alltid skrevet, og føler meg veldig heldig som kan leve av det nå. Det har vært planen siden jeg så en Best of Åpen Post-DVD på en bærbar DVD-spiller på en telttur da jeg var kanskje ti år, sier Mike.

Mike Torsvik Johansen jobber som manusforfatter i Seefood TV. Foto: Privat

Han flyttet til Oslo i 2015 for å studere tekst på Westerdals, etter å ha vokst opp både i Kjerrgarden, på Fauskanger og på Herdla.

– Enn så lenge er nok Oslo det ideelle stedet for en manusforfatter å bo, men jeg elsker å komme hjem. Det er noe med luktkombinasjonen av gjødsel og Fromritoppen-pizza man bare ikke får replikert i storbyen, sier han.

Første sesong av Fling kom i vår, og i høst kom sesong to. Karakterene i serien er unge voksne.

– Fling var moro å skrive, men enda gøyere å se på skjermen, og spesielt å høre at det gir gjenklang hos folk. Det har vært givende å skrive til folk på vår egen alder, sier han.

På spørsmål om han har brukt egne erfaringer i serien svarer Mike at det er klart at man må gi av seg selv når man lager en slik serie.

– Men noe direkte selvbiografisk er det nok ikke, sier han.

Karakterene i Fling, Magnus i midten øverst med caps. Foto: TV 2

Har jobbet mye i utlandet

Magnus Oen Torsvik fra Fauskanger er med i en del scener som en nær venn av en av hovedpersonene. Hans karakter er av den mer morsomme typen som sier det han mener og kommer med en del spydige kommentarer. Han måtte gjennom fire runder med prøvefilming før han fikk rollen.

Magnus Oen Torsvik startet sin teaterkarriere på Askøy. Foto: JKImagesgc.com

Selv om det er Magnus sin første rolle i en TV-serie, har han vært i underholdningsbransjen siden han var ferdig utdannet i 2017. Askøyværingen snakket med ham da han hadde fullført bachelorgraden ved musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Etter det begynte han å reise til utlandet og jobbe med show på hotell for reiseselskap, før han dro tilbake til Oslo og jobbet frilans, blant annet ved å være med på en musikal. Så dro han til Gran Canaria for Starworks AS, der han igjen drev med show. Helt til pandemien satte en stopper for det hele.

Fra isbilen til danskebåten

– I 2020 flyttet jeg tilbake til Askøy, forteller han.

Han begynte å jobbe for Den norske isbilen, og steg i gradene fra sjåfør til avdelingsleder. Nylig har han sagt opp stillingen for å satse på nytt med underholdning.

– Nå har jeg akkurat flyttet til Trondheim, der kjæresten min bor, og blitt med i en showgruppe her, forteller han.

Magnus (til høyre) sammen med kjæresten Eirik Okstad Saksenvik. Foto: Privat

I tillegg er han fast underholdningsvert på DFDS Seaways som går mellom Oslo og København.

Da han var nyutdannet sa Magnus til Askøyværingen at målet var å komme «hjem» og spille på DNS.

– Det gjelder fortsatt, men nå tenker jeg at det hjelper å bygge opp porteføljen med litt diverse. Men å jobbe på teater er absolutt fortsatt en drøm, sier han.