Formannskapet på Askøy ble tirsdag orientert skriftlig om at TGS Live ønsker å arrangere en to dagers musikkfestival på Kleppestø sommeren 2024.

– Formannskapet er utelukkende positiv til at noen ønsker å skape noe slikt på Askøy. Jeg håper virkelig at dette blir en realitet, sier ordfører Yngve Fosse (H).

En del usikkerhet

Foreløpig er festivalen, som har fått navnet Byfjordfestivalen, på planleggingsstadiet.

TGS Live består av personer med lang erfaring fra ulike eventer, konserter og kulturarrangement. Arrangøren ser for seg en festival som går over to dager, med en hovedkonsert lørdag kveld med plass til 15.000 publikummere.

Geir Carlsen, daglig leder for TGS Live, er sparsommelig med kommentarer rundt festivalplanene når Askøyværingen tar kontakt.

Han forteller at det jobbes med festivalen, men at det er for tidlig å si noe konkret. Ifølge Carlsen vil arrangøren gå ut med mer informasjon så fort de har noe klart.

Kommunen er positiv

Fungerende kultursjef på Askøy, Marius Fevang Thorsen, bekrefter at det har vært kontakt mellom kommunen og folkene bak TGS Live.

– Kommunen har ikke mottatt en konkret søknad, men vi er generelt positive til alle som ønsker å arrangere noe på Askøy, sier Fevang Thorsen.

Dersom musikkfestivalen blir en realitet vil det innebære at parkeringsområdet på Kleppestø kai må stenges en hel helg.

– Vi har god erfaring med større arrangementer på kaien både med konserter og sirkusforestillinger. Logistikkmessig skal det gå fint å ha et slikt arrangement på Kleppestø, sier Fevang Thorsen.