For å få en løsning på det meldte de seg på en konkurranse i regi av BKK der man kunne få midler. I påmeldingsfilmen satte de situasjonen på spissen og håpte dermed å bli blant de 15 som fikk flest stemmer og dermed midler.

– Og det hadde vi behov for, slår dirigent Andreas H. Røe fast.

Tirsdag fikk de melding om at de var blant de heldige med flest stemmer.

Ikke full krise

I filmen de sendte inn fremstilles tubakrisen så stor i Hetlevik at en av tubaistene må bidra med å blåse gjennom hageslangen på naboens tuba. Fullt så gale er det derimot ikke, melder dirigenten.

Hetlevik musikklag har manko på tubaer. Foto: Joar Hystad

– Neida, vi har fått lånt inn instrumenter så vi klarer oss ut sesongen, men det er jo ikke en egen god b-tuba som er det vi trenger som mest. Det er stor forskjell på et godt og et dårlig instrument, erkjenner Røe.

Dermed fører de filmen opp på regningen for kreativ frihet.

Les også:

Les også:

– Vi tenkte vi måtte få laget en morsom film for å få frem hvor viktig det er at alle har gode instrumenter, sier han.

Og filmen ble godt mottatt og delt hyppig i sosiale medier i jakten på stemmer frem til konkurransen ble avsluttet 7.februar.

– Det som er ekstra gledelig er å se alle utenfor musikklaget som har delt det også. Vi har fått ekstra oppmerksomhet så får vi si takk med å lage gode konserter fremover, sier Røe.

Et steg på vei

Gjennom konkurranse får de 25 000 kroner, men det fortsatt ikke nok til å kjøpe en ny tuba.

Les også:

– Vi er rundt halvveis med det, så nå må vi sondere terrenget om hva som finnes av brukte eller gamle modeller mens vi jobber med resten av finansieringen, sier Røa.

Av fem tubaister er han spent på hvem som ender opp med ny tuba.

– De får vel slåss om den, ler dirigenten.

Følg Askøyværingen På Facebook!