– Det gir en utrolig frihetsfølelse å sitte på en motorsykkel

Når synshemmede ser et objekt, ser de kun et tåkete omriss uten farger. Likevel setter både Victoria (15) og Nora (14) seg på motorsykkelen og nyter en kjøretur til Herdla.

 • Karoline Forselius
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

MC3a.jpg

– Vi kan ikke bekymre oss for alt som kan gå galt. Det som skjer, det skjer, enten vi ser det eller ikke, mener Victoria Røksland.

MC1.jpg

Befriende følelseDen 15 år gamle jenten fra Lindesnes er denne uken på høstferie på Solvik Syn— og mestringssenter på Ask, sammen med venninnen Nora Bæverfjord Rye (14). Tirsdag koste de seg på feriens årlige høydepunkt.

– Det er en befriende følelse å sitte på en motorsykkel. Man føler også et unikt felleskap. På sykkeltur er vi bare helt vanlige mennesker som alle andre, forklare Nora.

Rundt 55 motorsykler kjørte i kortesje fra Ask til Herdla tirsdag kveld. Bare 20 av dem hadde passasjerer, resten var med for å dele opplevelsen. Foto: Karoline Forselius

Fin avslutningDe to venninnene møttes på fjorårets høstferie. Arrangementet Aktiv Høst, er et landsdekkende tilbud til unge mellom 13 til 18 år med synshemninger, i regi av Barne— og Ungdomsavdelingen i Norges Blindeforbund. De siste 11 årene har MC-klubben Invisible koordinert den årlige turen til Herdla, som også er blitt deres årlige høydepunkt.

– Det er sjeldent vanskelig å få folk til å stille opp til denne turen. Motorsyklistene kommer fra forskjellige klubber, i dag var det også mange i kortesjen som ikke er medlem i klubber også, forteller leder for Invisible MCklubb, Trond ”Zakken” Zakariassen.

– Det er en fin avslutning på sesongen, og gleden vi ser blant passasjerene er mer enn nok belønning, selv om vi setter pris på kaken og kaffen vi alltid får etter turen, humrer han.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Slik feiret askøyværingene nasjonaldagen

 2. KULTUR

  Askøy Brass Band var kun ett poeng fra førsteplassen i Siddis Brass

 3. KULTUR

  Arrangerte blueskonsert for fulle lokaler

 4. SPORT

  Derfor blir VM ekstra spesielt for denne gjengen

 5. NYHETER

  Aldri før har så mange deltatt på Askøy padlefestival

 6. NYHETER

  Mistet kollega og venn: – Ronny vil alltid seile med oss

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor får du ikkje vite om du får tilbod om vaksine i ferien

 2. Må venta lenger på vaksine

 3. Mann i 20-årene tatt i 120 km/t

 4. Dette er fortsatt et mysterium for politiet

 5. I 19 år har de jobbet med Askevatnet. Nå vil kommunen bruke tvang for å komme videre

 6. – Jeg er forbannet på vegne av beboerne i Svaene