Det har gått litt over to uker siden Specific Moments slapp sin tredje singel, «Make it». Låten ble spilt på programmet Stjernepose på P13 allerede på lanseringsdatoen.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på singelen, så vi er kjempefornøyd, forteller Fredrik Søreide og fortsetter:

– Under Bergenfest traff vi programlederen i Stjernepose som fortalte at de plukket ut den musikken de ville promotere selv, så musikken vår var noe de ønsket å stå bak, og det setter vi stor pris på.

Det er Daniel Birkeland som står bak miksen, og låten er mastret av Abbey Road Studios.

– Å være i London på Abbey Road var en helt sprø opplevelse. De var både hyggelige og utrolig profesjonelle.

Skulle ha ferie

På senvåren bestemte bandet som består av Martin Meneilly, Ben Ezekiel og Kenny Larsen, i tillegg til Søreide, at de skulle ta en sommerferie.

– Dagen etter vi hadde tatt beslutningen ringte de fra Bygdalarm og spurte om vi var interessert i å spille. Så da ble ferien avlyst, forklarer Søreide.

På festivalen spiller de i selskap med både Mikhael Paskalev, Kjartan Lauritzen og Kvelertak.

Specific Moments har nå sluppet sin tredje singel og kan skrive hjem om at lyttertallene øker hver eneste uke. Foto: Privat

God medvind

Etter de slapp sin første singel tidlig i fjor vinter har de fått en fin medvind. Allerede til høsten venter en ny runde i studio for bandet.

– Vi skal spille inn flere låter, holde flere konserter og forberede oss på festivalsommeren til neste år, forteller Søreide.

Og det harde arbeidet bærer frukter. Søreide forteller at de ser en jevn økning i antall som hører musikken deres hver uke.

– Når vi får kommet oss mer ut og spilt flere konserter håper vi selvsagt at vi når ut til enda flere, fortsetter han.

Tolker i verste mening

Da AV pratet med bandet i vinter fortalte de at de ønsket å lage musikk som understreker at selv om man tar et steg bakover, tar man gjerne to fremover i en annen retning.

– I samfunnet i dag ser vi at mye går galt, men det er også mye som går fremover, forklarer Søreide.

Det er nettopp dette den nyeste låten handler om. Make it er på over seks minutter, og kan høres ut som en trist låt.

– Jeg må jo oppfordre alle til å høre på teksten, for den er egentlig ikke trist. Personlig tok det litt tid for meg før jeg innså at det var en god låt. Jeg må innrømme at jeg ikke likte den så godt i begynnelsen, sier Søreide avslutningsvis.