Nå er arvtageren på plass

Gunnar Brynjulfsen har flyttet ut av kontoret, men sitter vegg i vegg med den nye kultursjefen.

Gunnar Brynjulfsen har flyttet alle sine permer og saker på nabokontoret til Stig Ryland. De kommer til å jobbe tett de neste månedene.
  • Jan Erik Storebø
Publisert:

– At vi får en god overlapping i noen måneder fremover blir viktig for meg. Jeg er veldig glad for at Gunnar er med i starten, sier Stig Ryland.

1. september hadde han sin første arbeidsdag som kultursjef i Askøy kommune. Avtroppende kultursjef er Gunnar Brynjulfsen. Han skal jobbe på kulturavdelingen ut året. Etter det blir han pensjonist.

Når AV møter Brynjulfsen og Ryland har de flyttet inn på hvert sitt kontor i kulturavdelingen sine lokaler på Kleppestø senter. Ryland har overtatt Brynjulfsen sitt kontor, mens Brynjulfsen har flyttet rett over gangen.

Tok over etter Sandal

Ryland kommer fra stillingen som næringspolitisk rådgiver i Bergens Næringsråd, og har tidligere blant annet vært kommunikasjons- og næringssjef i Askøy kommune og kommunikasjonssjef i Norges Musikkorps Forbund. Han har også jobbet i NRK og TV 2.

– Det morsomme er at jeg tok over som næringssjef etter Bård Sandal forrige gang jeg jobbet i kommunen, sier Ryland.

– Og at jeg tok over som kultursjef etter Bård Sandal, tilføyer Brynjulfsen raskt.

Stig Ryland og Gunnar Brynjulfsen kommer til å jobbe tett resten av året.

Ryland ser frem til å komme i gang med arbeidsoppgavene.

– Jeg synes det er stor stas å ta over etter Gunnar. Han har gjort en fantastisk jobb. Det viktigste for meg blir å bygge videre på det han har gjort, og sette fart på noen områder jeg vil satse på.

– Hva tenker du på da?

– Jeg vil jobbe for økt synlighet, men også å vise frem enda mer av det som finnes her. Det finnes gode kanaler for å få det til. Blant annet har jeg planer om å starte en egen podcast der vi prater med mennesker som har gode historier fra kultur- og idrettslivet.

Egen Askøy-festival

Ryland ser frem til å kunne seg av nye kulturscener som Fargeriet i Strusshamn, krateret på Herdla, men også den nye kultursalen som skal komme på Myrane i forbindelse med utbyggingen av Askøy videregående skole.

Sitatene fra Gunnar Brynjulfsen og Stig Ryland er plassert på kultursjefen sin kontordør.

Begge er enige om at sommerscenen på Kleppestø er noe de må prøve å gjenskape.

– Sommerscenen ga mersmak. Det var en aha-opplevelse, mener Brynjulfsen.

– Det er helt klart noe vi må prøve å bygge videre på. En egen Askøy-festival hadde også vært gøy å få til, sier Ryland.

Den nye kultursjefen ønsker å bruke nettverket sitt, og sier at politikersporet også blir viktig for ham å følge.

– Å ha en god dialog med politikerne blir en nøkkel fremover. Vi må få kultur ut til folk, og finne nye arenaer. Jeg ønsker også å ha et bredt fokus. Idrett er viktig for meg, og jeg brenner for temaer som inkludering og mangfold. Det er noe vi må satse på enda mer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dette popper opp over alt. To ulike aktører ønsker å etablere tilbudet på Askøy

  2. Søk i dødsannonsene

  3. Vannledningsbruddet er utbedret

  4. I februar 2019 døde Oliver Emir (2) av hjernekreft. Tre år senere ligger lillesøster i foreldrenes armer

  5. Det videre arbeidet med Kildn må være grundig og godt