Ifølge ordfører Terje Mathiassen (Ap) har 18 personer vært innlagt på sykehus som følge av smitteutbruddet på Askøy. Åtte av de 18 innlagte er barn.

Fredag morgen kom den tragiske nyheten om at en ung gutt fra Askøy døde på sykehus onsdag.

– Det er foreløpig ikke påvist noen direkte sammenheng mellom dødsfallet og smitteutbruddet, sier Mathiassen til Askøyværingen.

Det mistenkes uansett at dødsfallet har en sammenheng til smitteutbruddet.

– 170 personer hat fått rådgivning fra helsepersonell i forbindelse med smitteutbruddet, sier Mathiassen.

Rådmann Eystein Venneslan forteller at ingen av de innlagte skal være alvorlig syke. Han legger til at helsetjenesten på Askøy får mange henvendelser fredag.

– Det er stort trøkk. Det er mange som er usikre på situasjonen, noe som fører til et stort renn av telefoner. Det har jeg forståelse for, sier han.

Disse må sjekke

Kommunikasjonsdirektør Erik Vigander sier følgende til Askøyværingen i en e-post fredag formiddag.

– Jeg kan bekrefte at Haukeland sykehus har mottatt pasienter fra Askøy med magesmerter og ulike symptomer knyttet til dette. Det er snakk om opp mot ti pasienter av ulik alder og kjønn.

– De får behandling og vi avventer analyseresultater. Vi kan ikke kommentere tilstand på enkeltpasienter. Eldre og barn, samt personer med bakenforliggende sykdommer, bør kontakte legevakt ved symptomer, skriver Vigander via kommunikasjonsavdelingen ved sykehuset.