En kvinnelig pasient døde onsdag på Haukeland universitetssykehus. Ifølge politiet er en avdøde en 72 år gammel kvinne.

Kvinnen ble innlagt med mage- og tarmsymptomer i helgen. Vedkommende har fått påvist Campylobacter, skriver sykehuset i en pressemelding.

I en pressemelding som politiet sendte ut i etterkant av meldingen fra Haukeland, informeres det om at politiet starter etterforskning av dødsfallet.

– Kvinnen skal obduseres og vi vil etterforske saken. Vi har også vært i kontakt med fylkeslegen om saken, står det i pressemeldingen.

Alvorlig grunnlidelse

Den avdøde, en voksen, hadde en veldig alvorlig bakenforliggende grunnlidelse. Den endelige dødsårsaken vet man derfor ikke. Det vil bli foretatt obduksjon.

– Dødsfallet er rutinemessig meldt til fylkeslegen og politiet, sier kommunikasjonsdirektør i Helse Bergen, Erik Vigander.

Fylkeslege Helga Arianson opplyser torsdag ettermiddag til BT at hun starter tilsyn med helsetjenestene til personen som døde, og der en eventuell sammenheng med drikkevannsepidemien er mulig. Fylkeslegen har fra før åpnet tilsyn i saken der en ettåring døde.

– Vi er gjort kjent med dødsfallet, men utover det kan jeg ikke kommentere saken. Det er Haukeland universitetssjukehus som håndterer denne saken nå, sier Askøy-rådmann Eystein Venneslan.

Ordfører på Askøy, Terje Mathiassen (Ap), virket svært preget da Askøyværingen pratet med ham like etter at nyheten kom.

– Vi har mottatt en veldig tung melding om at en person er død. Mine tanker går til familien og de pårørende. Dette var en veldig tung beskjed å få, sa Mathiassen.

Dødsfall nummer to

For en uke siden døde en ettåring fra Askøy. Også det dødsfallet settes i sammenheng med Campylobacter-bakterier i drikkevannet. Men konklusjonen etter obduksjonen er ikke kjent.

Torsdag morgen var syv voksne og ingen barn innlagt på Haukeland i forbindelse med smitteutbruddet på Askøy. Ingen av disse skal være kritisk syke.

Totalt har 64 personer (49 voksne og 15 barn) vært innlagt. De siste dagene har tallet på nye, alvorlige sykdomstilfeller avtatt.