Foto: Georg Ove Helle

Frisklivssentralen, Askøy Turlag og Askøyværingen kårer Askøys fineste turløype. I mai presenterer vi de fem kandidatene. Denne uken presenterer vi turen rundt Siglingavatnet.

Turen startet fra Asfaltverket på grusvei og ned mot den nye lysløypen. Følg grusveien til høyre cirka 5 min, og ta inn på sti til høyre merket Siglingavatnet rundt.

Stien videre er godt merket og lett å følge gjennom fin blandet skog. Første del av turen er litt kupert, og etter cirka 30 minutter ser vi Siglingavatnet, og stien går videre langs vannet.

Halvveis ved vannet kommer vi frem til en fin rasteplass med flott utsikt. Her er det fint å ta fram tursjokoladen.

Videre slynger stien seg først gjennom en tett liten skog og deretter langs vannet. Stien går oppover og vi kommer til flere utsiktspunkter.

På slutten av turen kan du velge å følge lysløypen tilbake til bilen, ta lysløypen rundt, eller gå via Kjerrgardstårnet.

Turen kan anbefales for hele familien, fordi den er lett å gå, variert og med spennende utsiktsplasser. Det er åpent og fint rundt vannet, og jeg synes dette absolutt er en verdig kandidat til Askøys fineste turløype.

Foto: Georg Ove Helle