22. april gikk fristen ut for å komme med forslag til Askøys fineste turløype. Det kom inn totalt 149 forslag, og de aller fleste som nominerte sine kandidater valgte å gjøre det med å bruke #Askøysfineste på Instagram.

Av de 149 forslagene som er kommet inn er det 29 forskjellige turer som er foreslått.

Her er de nominerte

Like over påske møtte lokalavisen Anne Marte Sweetmore og Anita Svarstad Greenland fra Frisklivssentralen, samt Georg Ove Helle, styremedlem i Askøy turlag.

Sammen med Askøyværingen er dette juryen som nå har plukket ut fem finalekandidater som alle kjemper om å bli Askøy fineste turløype.

De nominerte er:

1. «Tveitaskogen via/Annfinnåsen».

2. «Follesemarken via/Brenneklubben».

3. «Skotnes».

4. «Siglingavatnet».

5. «Kolbeinsvarden via/Kjærlighetsstien».

En tur til toppen av Kolbeinsvarden er populært blant mange på Askøy. Foto: Anne Jo Lexander

Derfor er Kolbeinsvarden med

Anita Svartstad Greenland fra Frisklivssentralen er klar på at det ikke bare var enkelt å velge ut fem finalekandidater. Likevel mener hun at kandidatene som juryen falt ned på var vanskelig å komme utenom.

– Målet med dette er å trekke frem noen av turperlene på Askøy, og da føler vi dette er gode kandidater. Selv om det er godt kjent tur for mange følte vi at turen opp til Kolbeinsvarden måtte være med, sier hun, og forklarer videre:

– Det er der det går mest folk: En grunn til å trekke frem Kolbeinsvarden er også at det er en veldig tilgjengelig fjelltopp. Det er mange veier opp til toppen.

I midten av mars møtte vi denne gjengen fra Frisklivssentralen og Askøy turlag i forbindelse med lanseringen av konkurransen «Askøys fineste turløype». Fra venstre: Tonje Gilje, Anita Svarstad Greenland, Anne-Marte Sweetmore og May Lisbeth Hetlevik. Foto: Jan Erik Storebø

Anne Marte Sweetmore fra Frisklivssentralen er imponert over alle som har engasjert seg den siste tiden.

– Det var litt få forslag som kom inn i ukene etter at konkurransen ble lansert, men de siste ukene før påske tok det seg virkelig opp, mener Sweetmore.

Hun påpeker at selv om det er en del turer som man ikke kan stemme på fremover er bildebanken på Instagram noe alle vil ha nytte av.

– Det er kjekt at så mange har delt forslag til turer. Det er god reklame for øyen, og det har vært utrolig mange fine bilder. Uansett hvor du er på øyen finnes det fantastiske turmuligheter, sier hun.

Skal gå alle turene

Nå som alle finalistene er klare vil de bli presentert i avisen og på nett i løpet av mai måned. Medlemmer i Frisklivssentralen og Askøy Turlag skal gå turene for å gi sin beskrivelse av turen, komme med nyttige fakta og ta bilder.

Stemming: Etter at alle turene er presentert i avisen kan man starte å stemme. Dette vil være mulig mellom 1–16. juni. De som stemmer får også spørsmål om de vil være med i trekningen av flotte premier.

Kåring: Turen som får flest stemmer vinner og vil bli presentert i avisen torsdag 20. juni. Når den fineste turen er kåret, vil Askøy Turlag og Frisklivssentralen arrangere turen sammen med oppfordring til alle om å delta.

Premier:

  • 2 x 2 hyttekuponger for overnatting på DNTs hytter.

  • Frisklivssentralen gir en gavekorg med kokebok, powerbank, badehette/svømmebriller, drikkeflaske, refleksvest, Frisklivs-skjorte og hals. G-sport kan sponse med en ryggsekk.

  • Et halvt års abonnement på Askøyværingen.