Gangbroer finnes også i turstien. Foto: Privat
Skriving i turboken er nærmest obligatorisk for mange turgåere. Foto: Privat
Turen i Tveitaskogen via Annfinnåsen er en av fem finalister i kåringen av Askøys fineste turløype. Foto: Privat
Turen i Tveitaskogen via Annfinnåsen er en av fem finalister i kåringen av Askøys fineste turløype. Foto: Privat
Turen i Tveitaskogen via Annfinnåsen er en av fem finalister i kåringen av Askøys fineste turløype. Foto: Privat

Frisklivssentralen, Askøy Turlag og Askøyværingen kårer Askøys fineste turløype. I mai presenterer vi de fem kandidatene. Først ut er turen i Tveitaskogen via Annfinnåsen.

En nydelig perle sentralt på Tveit, som mange gjerne ikke kjenner til. Fra Aarhusvegen er det merket med tursti i retning av Annfinnåsen. Underveis er dert flere kryss som gir mulighet for variasjon.

Turen er noe dårlig merket første halvdel frem til Annfinnåsen, men der er skilt som viser veien til åsen og samtidig til øvre Tveit. Fra Annfinnåsen og til Solåsen er merkingen mye bedre, ikke minst er det tilrettelagt med flere gangbroer og en flott trapp. Skal man gå denne turen for første gang, kan det være greit å gå turen sammen med en som kjenner området, eventuelt gå turen i motsatt retning, altså fra Tveit kirke, via Solåsen og i retning Aarhusvegen.

Underveis går du på en fin sti, gjennom furuskog, og bakken er dekket av blåbærlyng. Etter cirka 15 minutter med gange passerer vi en benk som bærer preg av å ha stått der i mange år. På en høyde like før Annfinnåsen, er det en postkasse med bok.

Ved ankomst Annfinnåsen åpner landskapet seg mot en fantastisk utsikt. Vi ser Davanger og Davangsvågen foran oss. Det henger postkasse med bok, og vi kan se at denne turen er gått av en del personer, men overraskende få med tanke på hvor lett tilgjengelig den er i området og hvor mange som bor på Tveit.

Fra Annfinnåsen er det noe bratt, men der er hengt opp tau mellom trærne og laget en flott trapp som gjør det greit å ta seg frem. Denne delen av turen er preget av et mer åpent landskap, gode gangbroer over våte partier og flere skilt underveis. Fremdeles er det noen alternative stier å velge, men stien vi følger leder til byggefeltet i Solåsen.

Nydelig utsikt fra Annfinnåsen. Foto: Privat

Denne turen kan virkelig anbefales! Fra et populært byggefelt går du rett inn i en fredfull, grønn skog, med spennende stier, vakkert naturlandskap og på toppen av åsen, en flott utsikt. For dere som må kjøre til Tveit er der flere parkeringsmuligheter like ved stien, og for alle som bor på Tveit ligger denne turløypen bokstavelig talt rett utenfor inngangsdøren deres.